Stagiu de pregătire a formatorilor în domeniul economiei sociale la Milano

Arhiepiscopia Râmnicului

Stagiu de pregătire a formatorilor în domeniul economiei sociale la Milano

    • Stagiu de pregătire a formatorilor în domeniul economiei sociale la Milano
      Stagiu de pregătire a formatorilor în domeniul economiei sociale la Milano

      Stagiu de pregătire a formatorilor în domeniul economiei sociale la Milano

În cadrul proiectului strategic “Economia socială – şanse reale pentru o viaţă mai bună!”, proiect implementat de către Fundaţia “Inimă pentru inimă” în parteneriat cu Arhiepiscopia Râmnicului, Arhiepiscopia Tomisului, Arhiepiscopia Sibiului, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Asociaţia Bambini in Romania-Italia, Comunita Nuova – Italia şi Consorzio Cooperative Solidarieta e Lavoro – Italia, în această perioadă, a avut loc la Milano, Italia, organizarea unui stagiu de pregătire teoretică şi practică, pentru 25 de specialişti.

Acest stagiu a constat într-un curs de formare în domeniul economiei sociale şi un schimb de experienţă în cadrul unor întreprinderi sociale din ţara respectivă. Din partea Arhiepiscopiei la acest curs au participat Pr. Mihail Pretorian – Inspector Catehizare Tineret, Pr. Marian Bădulescu şi Pr. Ciprian Sîrbu.

Prin această activitate a fost asigurată formarea formatorilor şi perfecţionarea acestora şi a celorlaţi specialişti din echipa de implementare a proiectului, în domeniul economiei sociale.

Unul dintre obiectivele de bază în cadrul proiectului îl reprezintă constituirea unui corp de formatori, cu expertiză în realizarea programelor de formare a adultului, promovând metode şi tehnici specifice acestui tip de învăţare.

În urma stagiului de pregătire în Italia formatorii beneficiază şi de experienţa partenerilor transnaţionali în domeniul economiei sociale astfel încât, în cadrul proiectului vor susţine intervenţii specializate, pentru grupuri diverse de beneficiari pe probleme şi aspecte legate de economia socială, incluziunea socială, managementul întreprinderilor sociale şi promovarea antreprenoriatului social. 

Formatorii trebuie să dobândească deprinderi şi cunoştinţe care să le permită ca la rândul lor să formeze alte persoane resursă sau beneficiari din categoriile defavorizate în cadrul proiectului.

sursa: arhiram.ro