Tabăra „Bucuriile credinței” în Poiana Prieteniei de la Nemțișor

Arhiepiscopia Iaşilor

Tabăra „Bucuriile credinței” în Poiana Prieteniei de la Nemțișor

În perioada 27 – 30 iulie 2019, la Centrul pentru Tineret din Poiana Prieteniei de la Nemțișor, județul Neamț, a avut loc Tabăra „Bucuriile credinței”, dedicată copiilor care provin din familiile preoților din Arhiepiscopia Iașilor. 

Aflată la a VI-a ediție, Tabăra „Bucuriile credinței”, organizată de Departamentul de Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor, și-a propus ca prin intermediul acestei activități să se creeze cadrul, prin care participanții să-și facă noi prieteni și să dezbată subiecte specifice vârstei și cadrului lor familial. În jur de 70 de copii și tineri cu vârstele între 9 și 18 ani au participat la activitățile propuse de organizatori.

„Este foarte grea dar și foarte frumoasă viața unei familii de preot. Dacă ar ști cineva cât de grea este viața aceasta, poate că nu s-ar mai preoți mulți, dar dacă ar ști și cât este de frumoasă, câte binecuvântări sunt, s-ar preoți mai devreme, ar avea mai mult curaj” le-a spus Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan participanților în cadrul întâlnirii avute cu aceștia în ziua de duminica 28 iulie 2019.

Participanții au avut posibilitatea să se cunoască, să afle lucruri noi, să prindă curaj și să se împrietenească, prin intermediul activităților petrecute în echipă. Copiii au luat parte la  atelierele de gătit, prim ajutor, orientare și supraviețuire în natură, lucru în echipă și matematică aplicată. Totodată, tinerii s-au întâlnit cu Părintele Mitropolit Teofan și au participat la conferința părintelui arhidiacon Sorin Mihalache, ce s-a axat pe dezvoltarea personală, emoțională și spirituală a participanților. În cadrul dialogului, părintele Sorin Mihalache a răspuns întrebărilor venite din partea tinerilor, legate de provocările lor zilnice. Din cauza presiunilor societății, a prejudecăților legate de familia preotului, mulți copii din familiile de preot, mai ales adolescenți, au  rezerve să-și manifeste identitatea în mediul lor. Din programul taberei mai amintim: excursie în Parc Aventura Durău, activități sportive, drumeție la schitul Icoana Veche precum și rugăciuni de dimineață și de seară împreună și participarea la Sfânta Liturghie.

Tabăra a reprezentat un loc pentru tineri să se întărească în credință, dar și să înțeleagă care sunt beneficiile personale legate de faptul că s-au născut și trăiesc într-un mediu în care credința este pusă pe primul loc. (Gabriela Pipirig – coordonator Departamentul de Misiune pentru Tineret)

Citește despre: