Tabără de iarnă organizată de ASCOR Alba Iulia la Mănăstirea Oașa

Arhiepiscopia Alba Iuliei

Tabără de iarnă organizată de ASCOR Alba Iulia la Mănăstirea Oașa

În perioada 13-17 februarie 2023, la Mănăstirea Oașa, s-a desfășurat o tabără de iarnă la care au luat parte studenți și liceeni din Alba Iulia.

În cadrul activităților derulate, tinerii s-au implicat în ascultările specifice vieții din mănăstire: aflarea modului de preparare a tămâii, îngrijirea animalelor din saivanul mănăstirii, ajutorul la bucătărie, precum și la tăiat buștenii pentru încălzirea spațiilor din mănăstire.

De asemenea, studenții au desfășurat o drumeție pe Muntele Fetița, unde au poposit la paraclisul așezământului monahal, prilej cu care au oficiat slujba Vecerniei, iar apoi părintele stareț Silvan Cablea le-a dresat un cuvânt de folos duhovnicesc, evidențiind tinerilor prezenți trei principii pentru o înțelegere autentică a vieții: unitatea și munca în echipă, sinceritatea și înțelegerea lucrului pe care îl realizezi. După cuvântul de învățătură al părintelui, tinerii au luat parte la o agapă.

Pe parcursul zilelor, activitățile participanților s-au desfășurat sub coordonarea părintelui Răzvan Brudiu, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Pe durata taberei, s-au născut noi idei, proiecte și perspective inedite pentru studenții Universității din Alba Iulia. Scopul taberei a fost acela de a-i „elibera” pe studenți din rutina confortului zilnic, tinerii dobândind astfel „oxigenare” și revigorare duhovnicească.

Citește despre: