Tabăra din pridvorul satului caută voluntari

Arhiepiscopia Iaşilor

Tabăra din pridvorul satului caută voluntari

    • Tabăra din pridvorul satului caută voluntari
      Tabăra din pridvorul satului caută voluntari

      Tabăra din pridvorul satului caută voluntari

Aflat la a XI-a ediție, proiectul „Tabăra din pridvorul satului” al Arhiepiscopiei Iașilor, își propune ca în vara anului 2023 să ajungă în 80 de comunități din județele Neamț, Botoșani și Iași la 8000 de copii cu ajutorul a 220 de voluntari.

Un sondaj creat de Fundația World Vision arată că în România doar 12% dintre copii ajung în copilăria lor într-o tabără. Pentru ceilalți 88%, noi, adulții trebuie să facem ceva. Prin „Tabăra din pridvorul satului”, ne dorim să ducem o tabără de 3 zile în satele copiilor care nu au parte niciodată în viața lor de o tabără, o excursie sau orice altceva care le-ar face copilăria mai frumoasă. Situația satelor românești nu este tocmai una fericită din acest punct de vedere. Pentru cei mai mulți din cei 8000 de copii beneficiari ai proiectului, „Tabăra din pridvorul satului” este singura vacanță de care se bucură în decursul unui an. Biserica a luat ca pe o datorie această grijă față de copiii care nu au posibilitatea materială de a avea parte de altceva decât trăirea vacanței de vară în propriul sat, eventual la muncile câmpului sau prin gospodărie. Dacă pentru noi, a pleca în concediu a devenit o normalitate, pentru acești copii, a avea parte de altceva, a devenit un vis. Acest vis a lor, a devenit și visul nostru, a celor care organizăm proiectul de tabere. Iar visul nostru sună așa: Niciun copil fără vacanță!

În cei 11 ani de activitate, s-au organizat 331 de tabere la care au luat parte 34.000 de copii din județele mai sus menționate și din Republica Moldova. Nu ne oprim și dorim ca în fiecare an, să oferim o tabără de trei zile pentru alți mii de copii. Ateliere, Sfânta Liturghie, foc de tabără, jocuri olimpice, rugăciuni împreună, vănătoare de comori, dialog, toate acestea pentru a oferi altceva copiilor din satele Arhiepiscopiei Iașilor. Nu reușim să schimbăm lumea, dar reușim an de an să aducem zâmbete și speranță acolo unde s-au uitat aceste lucruri. Tabăra înseamnă pentru noi ca organizatori dăruire, jertfă și dragoste. Toate acestea pentru copiii care din cauza unor contexte nefericite nu le mai trăiesc. Copiii din taberele noastre nu vor lucruri mari, ci vor dragostea și bucuria adusă de voluntarii noștri pe care din păcate nu o primesc de la părinți, de la familie, de la societate în general. Așa cum am zis mai sus, Tabăra din pridvorul satului nu schimbă lumea, dar schimbă vieți. Dăruim speranță acolo unde ea nu mai există, dăruim zâmbet acolo unde el a fost uitat, dăruim aripi acolo unde cei care trebuiau să le dea, le-au tăiat. Despre aceasta este proiectul nostru. Despre încercarea de a face din copiii satelor noastre, copii care pot visa din nou că își pot face o viață mai bună, mai frumoasă. Taberele nu sunt despre cifre, deși putem vorbi de mii de km parcurși de cei 220 de voluntari, de nopți nedormite pentru a pregăti programul, de mii de porții de mâncare, bugete, cumpărături, materiale, ci proiectul nostru este despre dragostea pe care noi o avem pentru tinerii satelor noastre.

Nu putem duce 8000 de copii într-o tabără, dar știm că putem duce tabăra la cei 8000 de copii. De aceea, pe această cale vă facem cunoscut că puteți pune umărul ca idealul nostru: ,,Niciun copil fără vacanță!” să fie realizat. Dacă doriți să fiți altfel de voluntari decât cei care cutreieră satele Moldovei în această vară, aveți șansa să oferiți o vacanță de trei zile unor copiii din județele Neamț, Botoșani și Iași printr-o donație către proiectul nostru pentru ca în această vară să reușim să ajungem în toate cele 80 de comunități. Vara aceasta puteți fi ctitori de vacanțe pentru 8000 de tineri care nu au trăit sentimentul unei vacanțe în adevăratul sens al cuvântului. Ajutați-ne  să ducem 8000 de zâmbete pentru sufletele ce au uitat să zâmbească.

Vă invităm să vizionați acest clip: https://fb.watch/kQeNJV9-2h/

Donațiile se pot face astfel:

Revolut: 0747897113

Cont RON: RO07OTPV0000000001806884

Cont EURO: RO23OTPV0000000002825678

Cod SWIFT: OTPVROBUXXX

Banca: OTP BANK ROMANIA S.A

Titular cont: Asociația Tineretul Ortodox Român

Citește despre: