Tabăra din Pridvorul Satului la Parohia Podolenii de Jos

Arhiepiscopia Iaşilor

Tabăra din Pridvorul Satului la Parohia Podolenii de Jos

Prima ediție a Taberei din Pridvorul Satului la Parohia Podolenii de Jos a adunat în perioada 16-17 septembrie 60 de copii din localitate și din împrejurimi într-o palpitantă aventură.

Activitatea a debutat cu înviorarea de dimineață prin dans și gimnastică. Au urmat activitățile educative sub forma atelierelor de comunicare, artă, sport și dezvoltare a abilităților. De asemenea, participanții au luat parte la câteva demonstrații susținute de către Poliția Rurală Secția 5 Răducăneni și Ocolul Silvic Răducăneni. Prima demonstrație a fost despre prezentarea utilajelor speciale pentru pădure. În cea de-a doua demonstrație, copiii au fost informați cu privire la regulile de circulație pentru pietoni, s-a vorbit despre măsurile de siguranță în caz de pericol, ce pot surveni în drumul lor spre casă sau spre școală, iar la final acestora li s-a prezentat mașina de poliție.

Ultima zi de tabără ne-a adus împreună alături de Hristos, în cadrul Sfintei Liturghii. Bucuria a continuat în joacă pe trambuline și tobogane, urmând ca după, copiii să participe la un concurs de cultură generală. Tot în cea de-a doua zi, tinerii au luat parte la Vânătoarea de comori, unde au descoperit comoara mult dorită, plină cu dulciuri. Focul de tabără și spectacolul de talente a fost precedat de un impresionant foc de artificii, moment culminant care a trezit emoții în rândul participanților și speranța revederii într-o viitoare tabără.

Amintirea lui Dumnezeu nu se șterge ușor precum și amintirile care ne-au cufundat inima în cea mai frumoasă întâlnire, aceea a Taberei din pridvorul satului Podolenii de Jos. (pr. Alexandru Stan)

Citește despre: