Tabăra din pridvorul satului, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Schitu Duca

15 Septembrie 2021 10:24 Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada 10-12 septembrie 2021, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, comuna Schitu Duca, Protopopiatul Iaşi 3, la iniţiativa preotului paroh Pădure Dan, s-a desfăşurat prima ediţie a Taberei din pridvorul satului.

În cadrul acestei tabere s-au desfăşurat mai multe ateliere: de fapte bune (proviţa), de scrisori, de comunicare (lucru în echipă), de creaţie, de practică religioasă şi de teatru. Ca activităţi recreative, cei 180 de copii s-au bucurat de dansuri, jocuri de echipă şi jocuri olimpice, tir cu arcul, ţinta cu scai, vânătoare de comori, defilare de costume improvizate (realizate de copii: costum de baloane, de hârtie şi tradiţionale). Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu un foc de tabără şi lansare de lampioane.

Sfânta Liturghie nu a lipsit din cadrul taberei, în timpul căreia cei mici L-au primit pe Hristos prin Sfânta Împărtăşanie. Prin implicarea oamenilor cu inimă bună din comună şi a domnului primar în special, copiii au primit mâncare, apă, dulciuri, pastă şi periuţe de dinţi.

Mulţumim Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi echipei de voluntari, coordonată de doamna învăţătoare Florentina Matrescu, pentru tactul pedagogic, răbdarea şi devotamentul de care a dat dovadă. Mulţumim Primăriei Schitu Duca, prin domnul primar Grigore Corciova, doamnei director al Şcolii Poieni, Olariu Alina, doamnei preotese Andreia Pădure şi doamnei doctor Pandele Mihaela, pentru sprijinul, implicarea şi dorinţa de a realiza momente deosebite pentru copii.

De asemenea, mulţumim Părintelui Protopop Mihail Roşu din cadrul Protopopiatului Iaşi 3 pentru îndrumare, cadrelor didactice din comuna Schitu Duca, Carmangeriei Schitu Duca, Patiseriei Dovis, doamnei Radita Straton, Familiei Mihai şi Mariana Popă, doamnei Ciubotariu Ilona, doamnei Cociorva Sabina şi tuturor celor implicaţi în această activitate.

Ultimele din categorie