„Tabăra din pridvorul satului” pentru copiii din Ibănești și Racovăț

1 August 2019 14:52 Arhiepiscopia Iaşilor

În perioada 29 - 31 iulie 2019, s-a desfășurat Tabăra din pridvorul satului în Parohiile „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil” din comuna Ibănești, Protopopiatul Dorohoi, județul Botoșani. Alături de copiii din cele două parohii s-au aflat și cei din Parohia „Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil” din Racovăț, comuna Pomârla. Tabăra a fost organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan și cu sprijinul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

Bucuria jocului și buna dispoziție au cuprins din nou, curtea bisericii. Cei aproape 120 de copii au participat la programului taberei, care a fost destul de variat, pe placul lor, program ce a cuprins momente de rugăciune în comun, ateliere de lucru, sesiuni de discuție, vânătoare de comori, jocuri sportive, foc de tabără și vizionarea unor filme educative. Cei care i-au animat pe copii au fost voluntarii de la Asociația Tinerilor Ortodocși Români (ATOR) Vorona Mare, coordonați de către Valentin Neculaescu.

Primele două zile de tabără au scos la suprafață inocența, sensibilitatea, manifestarea spiritului copilăriei. Aceștia au participat la discuții cu preotul, la ateliere de lucru și alte activități. În seara focului de tabără, alături de copii a fost prezent și primarul comunei Ibănești, prof. ing. Romică Magopeţ, care a adresat copiilor gândurile sale de bine, asigurându-i în continuare de implicarea sa în proiectele care-i vizează.

Ultima zi a taberei a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii la Biserica „Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil” Ibănești, în cadrul căreia o parte importantă a participanților a primit Sfânta Împărtășanie, după care a avut loc sesiunea de final, clipă în care tinerii și-au exprimat aprecierea și dorința de a repeta această experiență. Momentul de final a continua cu vizionarea unui filmuleţ care a surprins momentele cele mai importante ale acestor trei zile.

Reușita taberei se datorează entuziasmului tinerilor animatori, participanților cuminți și interesați, dar și celor care au făcut posibile trăirile acestor zile, părintele Mihai Ștefan Bogdan, părintele Berechea Vasile Ovidiu și părintele Budacă Teodor Cătălin, dimpreună cu soțiile preotese. Acum, după încheierea taberei, putem spune că au fost zile frumoase și senine, pline de voie bună, zâmbete și bucurie în comuniune! (pr. Budacă Teodor Cătălin)

Ultimele din categorie