Tabăra „La poalele Călimanilor” Bilbor, Harghita: peste 200 de participanți la a doua ediție

În localitatea Bilbor, Protopopiatul Călimani, județul Harghita, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Ortodox Român al Covasnei și Harghitei, a avut loc cea de-a doua ediție a Taberei „La poalele Călimanilor”, activitate organizată de către Asociația Filantropia Bilbor în parteneriat cu Episcopia Covasnei și Harghitei, Parohia Ortodoxă din Bilbor dar și cu autoritățile locale și județene, în perioada 16-20 august 2018.

Peste 230 de tineri și copii cu vârstele cuprinse între 6 și 18 ani au participat în cele cinci zile de tabără la diverse ateliere tematice și jocuri de teambuilding, au asistat la demonstrații efectuate de către Poliția Rutieră Toplița dar și de către Serviciul Județean de Ambulanța Harghita, au luat parte la competiții de tir cu arcul, la ore de orientare și supraviețuire în natură, ateliere face painting și multe alte activități de tabără. Totodată, tinerii au participat la „Vânătoarea de comori”, au luat parte la drumeții în aer liber dar au fost și într-o excursie, vizitând obiectivele religioase și turistice locale.

Duminică, 19 august a.c., Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Episcop Andrei, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi, alături de copiii și comunitatea din Bilbor. La momentul rânduit, Preasfinția Sa a împărtășit peste 200 de copii cu Sfintele Taine.

„Nădejdea de mâine este tinerețea, cea a țării dar și cea netrecătoare și veșnică”

„Dăm slavă lui Dumnezeu că ne-a binecuvântat, reușind astfel să organizăm cea de-a doua ediție a Taberei «La poalele Călimanilor», dorim să ne arătăm recunoștința, mulțumind Preasfințitului Părinte Andrei pentru binecuvântarea de a desfășura această activitate și pentru că s-a aflat printre noi, în mijlocul comunității din Bilbor, în mijlocul taberei. Tototdată, dorim să le mulțumim tuturor organizatorilor, animatorilor dar și voluntarilor pentru dragostea de care au dat dovadă, nădăjduind ca Dumnezeu să le răsplătească osteneala”ne-a declarat părintele protopop Dumitru Apostol, organizator al taberei.

Coordonatorul echipei de voluntari și animatori, Marian Dumitru Rugină, a relatat: „Cu mare bucurie am venit aici, anul acesta, la fel ca și în ediția anterioară, am avut și câțiva copii de etnie maghiară din Remetea. Am avut parte de bucuria întâlnirii în care am comunicat și ne-am jucat, am învățat să dialogăm. Temele au fost diverse iar organizarea extraordinară, cei de la Asociația Filantropia Bilbor, asociația organizatoare, s-au pregătit cu câteva săptămâni înainte, ajutându-ne foarte mult cu desfășurarea activităților de tabără. Am avut marea bucurie de a îl avea printre noi pe Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, care în ziua de duminică, 19 august, a slujit în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, împărtășind cu Trupul și Sângele Domnului un număr de 220 de copii și tineri. Bunului Dumnezeu îi dăm slavă, ne întâlnim anul viitor cu forțe proaspete și nădăjduim ca această tradiție, în care Biserica se umple de tineri, arătând că nădejdea de mâine este tinerețea, cea a țării dar și cea netrecătoare și veșnică”.

În perioada următoare, 22-26 august 2018, în localitatea Tulgheș din județul Harghita, se va desfășura „Tabăra din tinda Bisericii”, eveniment ajuns la a treia ediție și organizat de către Episcopia Covasnei și Harghitei prin Parohiile Tulgheș, Sângeroasa și Poiana Veche, Școala Gimnazială Tulgheș și Primăria Tulgheș.

De la același autor

Ultimele din categorie