Torța ITO a plecat la Craiova, următoarea locație a evenimentului

10 Septembrie 2018 09:03 Arhiepiscopia Sibiului

ITO 2018 s-a încheiat duminică. Torța ITO a fost înmânată la Catedrala Mitropolitană din Sibiu organizatorilor ediției a șasea care va avea loc în 2019 la Craiova. Ceremonia de final a avut loc după oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala „Sfânta Treime”.

Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a slujit împreună cu: Mitropolitul Irineu al Olteniei, Mitropolitul Naum de Ruse din Biserica Ortodoxă a Bulgariei și Episcopul Qais de Erzurum din Patriarhia Antiohiei. Cuvântul de învățătură de la Sfânta Liturghie a fost rostit de Mitropolitul Irineu, care a reflectat asupra textului evanghelic duminical.

„Așa cum în Adam cel vechi noi eram cuprinși și suntem cuprinși prin naștere, spre viață, în Mântuitorul Iisus Hristos suntem cuprinși, în Adam cel Nou, ca să fim curățiți de păcat prin Cruce și apoi cuprinși în slavă prin Înviere. Deci Fiul lui Dumnezeu este în ceruri pentru că El este Dumnezeu adevărat și Om adevărat”, a subliniat Mitropolitul Olteniei.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Laurențiu le-a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea ITO 2018, autorităților care au sprijinit evenimentul și tinerilor participanți, notează site-ul oficial al evenimentului.

„Spuneți părinților voștri câtă bucurie ați creat cerului”

Mitropolitul Ardealului i-a îndemnat pe tineri să-și păstreze credința și curăția sufletească pentru a rămâne în continuare vrednici fii ai Bisericii străbune. Ierarhul le-a spus să transmită mai departe bucuria trăită în aceste zile la Sibiu.

Duceți această mărturie, duceți bucuria pe care ați trăit-o aici în aceste zile, bucuria preamăririi Maicii Preacurate, spuneți părinților voștri, mamelor voastre, câtă bucurie ați creat cerului, Bisericii și tuturor celor care v-au văzut și v-au primit aici. Să fie binecuvântați părinții voștri dar să fiți voi rodul binecuvântat al familiei noastre pe care o iubim, o cinstim și o apărăm”, le-a spus ierarhul.

În continuare, tinerii au citit un document în care au fost sintetizate concluziile și dorințele exprimate în cadrul discuțiilor de la ateliere din acest an.

La final, delegația Arhiepiscopiei Craiovei (organizatorii ITO 2019) a primit torța și i-a invitat pe tineri la anul în cetatea Băniei.

Ceremonia s-a încheiat cu intonarea imnului ITO 2018.

Sursa: basilica.ro

Ultimele din categorie