Training pentru susţinerea activităţilor sociale ale Bisericii

Patriarhia Română

Training pentru susţinerea activităţilor sociale ale Bisericii

    • Training pentru susţinerea activităţilor sociale ale Bisericii
      Training pentru susţinerea activităţilor sociale ale Bisericii

      Training pentru susţinerea activităţilor sociale ale Bisericii

Federaţia Filantropia şi Organizaţia Internaţională de Caritate Creştin-Ortodoxă (IOCC) desfăşoară în această săptămână un modul de training pe tema "Atragerea de fonduri în comunitate".

Cursul din această săptămână are ca obiectiv elaborarea unei strategii sociale în cadrul a trei eparhii din Patriarhia Română, prin care participanţii să-şi dezvolte abilităţile de a atrage resurse pentru asociaţia în care lucrează, astfel încât să susţină activităţile în domeniul social din cadrul arhiepiscopiilor.

"Acest curs intensiv, structurat pe cinci zile consecutive, îşi propune să dea participanţilor o serie de instrumente profesioniste în ceea ce priveşte strângerea de fonduri, astfel încât la finalul cursului, fiecare participant să-şi construiască un plan structurat pentru strângerea de fonduri, să-şi stabilească o ţintă cât vrea să strângă, în cât timp şi de la cine. În aceste cinci zile vor învăţa despre aceste instrumente, vor exersa fiecare tip de instrument, vor vedea ce tip de instrument li se potriveşte cel mai bine, astfel încât când se vor întoarce acasă chiar să pună în practică ceea ce au învăţat. Apoi este foarte important ca reprezentanţii fiecărei eparhii să formeze echipe de intervenţie, iar în perioada sărbătorilor din luna decembrie chiar să-şi pună ideile în practică", a precizat Anemarie Gasser, manager al proiectului şi reprezentant IOCC.

Beneficiari ai acestui curs sunt membri ai Sectorului social al Arhiepiscopiei Bucureştilor şi ai ONG-urilor din arhiepiscopiile Iaşi şi Craiova. "Este un demers folositor, cu atât mai mult cu cât în ziua de astăzi există o concurenţă în ceea ce priveşte piaţa serviciilor sociale. Sursele de finanţare sunt din ce în ce mai puţine, iar lucrarea social-filantropică a Bisericii trebuie promovată deoarece cei care doresc să sprijine furnizorii de servicii sociale trebuie să cunoască aceasta. Procesul de elaborare a strategiei sociale este unul participativ, adică am reuşit să implicăm un număr cât mai mare de persoane care acţionează în cadrul centrelor sociale în cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor, încât această strategie să fie uşor de implementat, să fie una asumată şi realistă", a afirmat diaconul Ionuţ Viorel Iordăchescu, consilier în cadrul Sectorului social-filantropic şi de misiune al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

sursa: ziarullumina.ro