Turneul European cu spectacolul de Teatru Pro-Viață al trupei arădene de tineri „ARDALION”

Arhiepiscopia Aradului

Turneul European cu spectacolul de Teatru Pro-Viață al trupei arădene de tineri „ARDALION”

Cu binecuvântarea IPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în cadrul proiectului de parteneriat ProViață al Asociației „Tineri pentru Viață” Arad încheiat cu Arhiepiscopia Aradului și  Asociația „Ieromonah Arsenie Boca” din Arad, trupa de teatru cu tineri frumoși „Ardalion”, având ocrotitor pe Sfântul Ardalion Comediantul, coordonată de actrița Giorgiana Elena Popan și prof. Tudor-Gheorghe Țuglea, au realizat un nou spectacol intitulat „Așteptarea”.

Acesta este o adaptare după piesa „Dumnezeu iubește”, semnată de autoarea Zlata Demina. Trupa de teatru s-a întors recent dintr-un turneu european de succes cu acest spectacol. În perioada 18-25 februarie, spectacolul „Așteptarea” a fost jucat cu bucurie și interes pentru publicul din Parohia „Sf. Leontie de la Rădăuți” Biserica San Bernardo, paroh și organizator pr. Marian Preda din Ivrea-Torino (Italia) și din Parohia „Sf. Cuv. Paraschiva de la Iași și Sf. Cuv. Genevieva de la Paris” - Biserica Saint Sulpice, paroh și organizator Pr. Răzvan Ionescu la Paris (Franța).

„Este un spectacol cu mesaj pro viață, care  vorbește despre patru femei cu vârste diferite, aflate în ultima perioadă de sarcină. Ele se cunosc, fiind spitalizate în același salon și încep să-și povestească viețile. Dar lucrurile se intensifică pe parcurs și situația devine tot mai vie, comică dar și dramatică, ca-n viață. Povestea acestor femei este povestea oricărei femei sau familii aflate într-o astfel de perioadă critică și importantă a vieții sale”, a declarat Giorgiana Elena Popan, regizorul artistic al acestui spectacol.

„Acest turneu a fost, pentru membrii trupei noastre, o experiență prin care au avut șansa șă-și arate talentul și atitudinea lor față de această situație de viață. Totodată, vizitarea acestor țări europene a reprezentat o șansă de a descoperi și consolida cunoștințele asimilate în școală și oportunitatea de a discuta cu tinerii din comunitățile de români din parohiile, care ne-au găzduit. Pe lângă munca artistică, am avut ocazia de-a vizita obiectivele culturale și duhovnicești. Ne- am bucurat mai ales de închinarea la Sfântului Ambrozie al Mediolanului”, ne-a mărturisit coordonatorul trupei de tineri, prof. Tudor Gheorghe Țuglea. (Protos. Dr. Iustin Popovici)

Sursa: arhiepiscopiaaradului.ro

Citește despre: