Un exercițiu de iubire față de aproapele aflat în lipsuri

16 Octombrie 2020 11:18 Social

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români Iași lansează anunțul pentru construcția celei de a treia case, în cadrul campaniei caritabile „Împreună ridicăm o casă”.

De această dată, locuința va fi construită pentru o mamă care este nevoită să-și crească singură cei cinci copii, după decesul soțului în luna iulie a acestui an. Doi dintre copii suferă de probleme de sănătate, conform anchetei sociale primite din partea primăriei. Familia se află în comuna Vlădeni din județul Iași, în parohia părintelui Cătălin Adumitroaie.

Campania este lansată în preajma sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea ASCOR Iași, iar studenții voluntari își propun să așeze casa și familia sub binecuvântarea Sfintei Parascheva.

„Să fii o văduvă, să fii o mamă a cinci copii orfani de tată, unii cu probleme de sănătate grave, să nu ai loc de muncă și nici o casă personală unde să îți crești copiii, este o durere pe care nu mi-o pot imagina, însă această mamă o trăiește. Iar durerea copiilor care văd cum mama lor se jertfește pentru a le oferi pâinea cea de toate zilele, cum se împarte în a avea grijă de ei, dar și a munci cu ziua, prin sat, pentru a-i crește fără lipsuri, precum și lipsa tatălui și dorul de acesta, sunt de nedescris. Nu am putut rămâne indiferenți strigătului de ajutor al acestei mame văduve și a celor cinci copii orfani de tată și știm, că împreună cu dumneavoastră, putem să readucem bucuria acestei familii. Împreună putem să le oferim acel loc unde să poată zice «mamă, suntem acasă». Lansăm această ediție cu nădejdea că Dumnezeu va lucra prin oamenii care îl iubesc și împlinesc cuvântul Scripturii de a-l iubi pe aproapele”, a declarat Andrei Mocanu, coordonatorul departamentului de Asistență Socială și al campaniei „Împreună ridicăm o casă” ASCOR Iași.

Într-un interval de un an și jumătate, studenții ieșeni au ridicat două case pentru două familii defavorizate din județele Iași și Botoșani, ultima dintre ele fiind binecuvântată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în data de 27 septembrie 2020.

„Poate că acum, mai mult decât oricând, ar trebui să demonstrăm că suntem alături unii de ceilalți, întrucât distanțarea socială, frica față de cel de lângă noi, lipsa interacțiunii cu cei din jur, spaima și neliniștea pot avea efecte nefaste atât la nivel individual, cât și comunitar. Există riscul ca individualismul și grija doar față de propria viață și sănătate să se amplifice considerabil. De aceea, gândul nostru, al voluntarilor ASCOR Iași, este de a exersa prin diferite căi iubirea și grija față de cei aflați în lipsuri, iar a oferi o casă unei mame care este nevoită să-și crească singură cei cinci copii credem că este unul din cele mai bune exerciții în acest sens”, a afirmat Emanuel Buta, președintele ASCOR Iași.

Persoanele care doresc să sprijine construcția acestei locuințe pot lua legătura cu Andrei Mocanu, coordonatorul campaniei, la numărul de telefon 0756.277.365, sau pot face donații direct în contul asociației, trecând mențiunea Donație pentru construcția casei: RO61 BRDE 240SV 9523 528 2400 - subcont ASCOR Iași (BRD - sucursala Iași).

Ultimele din categorie