Un nou club „Credo IMPACT” a fost inaugurat la Parohia Pogănești

10 Februarie 2020 12:57 Episcopia Huşilor

În după-amiaza zilei de duminică, 9 februarie 2020, în Parohia Pogănești din Propopopiatul Huși, a fost inaugurat un nou club „Credo IMPACT”, al cincilea din cele 12 cluburi care urmează să fie lansate în Eparhia Huşilor. Proiectul este iniţiat cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie și Fundaţia „Noi Orizonturi” din Hunedoara.

Clubul se numește „Camarazii” și este format din 30 de copii și adolescenţi din satele componente ale Parohiei Pogănești: Pogănești și Chersăcosu. Coordonatorii clubului sunt părintele Flavius Iosif și doamna preoteasă Cătălina. La sesiunea inaugurală a participat și Marian Dumitru Rugină, consilierul Sectorului Activităţi cu tineretul al Eparhiei Hușilor.

 „Cu mult entuziasm și cu ajutorul Domnului, am început activităţile clubului «Credo IMPACT» pe care abia așteptam să îl inaugurăm pentru că ceea ce presupune acest gen de activităţi, cu metode de educaţie non-formală, a stârnit interesul și curiozitatea nu doar a copiilor, ci și a noastră, a liderilor. Este provocator pentru noi toţi să realizăm proiecte în beneficiul comunităţii, proiecte pe care tinerii înșiși le aleg și le coordonează, pentru a culege ulterior roadele mult dorite, și anume pe de o parte bucuria beneficiarilor, iar pe de altă parte modelarea frumoasă a caracterelor tinerilor noștri”, a declarat părintele Flavius Iosif, liderul clubului „Camarazii”.

Tinerii vor participa de acum săptămânal la activităţile clubului nou înfiinţat și vor învăţa, prin metode de educaţie non-formală, să înmulţească faptele bune și să realizeze proiecte în folosul comunităţii, activităţi ce vor ajuta la formarea lor intelectuală, culturală și spirituală. (Pr. Flavius Iosif)

Ultimele din categorie