Un nou concurs de creație pentru copii: Putna 1871 – Serbarea tuturor românilor

Putna 1871 – Serbarea tuturor românilor este tema celei de-a douăsprezecea ediții a concursurilor „Spune-mi o poveste pentru suflet”. În competiție se pot înscrie copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani. Concursul este în desfășurare.

În august 1871, la Mănăstirea Putna a avut loc Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni.

Câțiva tineri abia trecuți de 20 de ani – printre care se numărau Mihai Eminescu și Ioan Slavici – și-au propus să adune acolo compatrioți din toate provinciile țării, pentru a comemora 400 de ani de la întemeierea acestui lăcaș. 3000 de români au răspuns, atunci, chemării lor. Ce i-a adus împreună? Gândul unirii și al comuniunii.

Urmăriți AICI filmul, ca să aflați ce s-a întâmplat acum 150 de ani. Sau citiți AICI povestea.

Secțiunile concursului sunt LITERATURĂ și ARTE PLASTICE.

La LITERATURĂ, copiii de 7-9 ani vor urmări filmarea (ajutați de părinți, de frați mai mari, de bunici) și vor răspunde unor întrebări și unor cerințe pe care le pot citit AICI.

Ceilalți concurenți (de 10-12 ani și de 13-14 ani) vor scrie un text adecvat temei concursului SOPS 12, care să cuprindă (și) răspunsuri la  întrebările: Ce a însemnat Serbarea de la Putna pentru românii de acum 150 de ani? Care a fost cel mai impresionant moment al serbării? De ce? Ce mesaj le-ar putea transmite românilor de azi cineva care a participat la Serbarea de la Putna? Ce (s-)ar putea face, pentru ca amintirea acestui eveniment să se păstreze, cât mai mult timp?

La secțiunea de ARTE PLASTICE le propunem copiilor să ilustreze într-o lucrare un moment din cadrul Serbării de la Putna, din 1871, inspirându-se din resursele din articolul de prezentare a concursului Putna 1871 – Serbarea tuturor românilor, din care puteți afla, de altfel, mai multe detalii organizatorice.

Participanții la concursul SOPS 12 pot citi mai multe despre Cum a fost la Serbarea de la Putna, acum 150 de ani.

Contribuțiile tuturor până în 23 aprilie, la adresa concursuri.sops@gmail.com. Câștigătorii vor fi anunțați pe 30 aprilie pe site-ul www.bunatate.ro, pe pagina de Facebook „Spune-mi o poveste pentru suflet” și în grupul de Facebook cu același nume.

Obțineți informații suplimentare scriind la concursuri.sops@gmail.com.

Persoană de contact: Ioana Revnic, coordonatoarea proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet”

Telefon 0740938323

Ultimele din categorie