Ursuleții de Pluș din nou la LIIS

Social

Ursuleții de Pluș din nou la LIIS

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași a desfășurat pe 4 decembrie 2023, proiectul transnațional Ursuleții de Pluș sub coordonarea prof. Floricica Morariu, alături de elevii clasei a V-a A.

„Am așteptat cu multă bucurie reluarea acestui proiect cu mult impact, atât pentru copii cât și pentru adulți. Pentru o învățare de durată este nevoie să le creem copiilor contexte de învățare care să treacă prin filtrul inimii. Ceea ce faci cu plăcere, nu se uită!”, a precizat inițiatorul și coordonatorul proiectului, prof. Floricica Morariu.

Elevii clasei a V-a A au pregătit un ursuleț de pluș, care va pleca într-o călătorie la o școală de peste Prut. Îmbrăcat în uniforma liceului și încurajat de cele mai frumoase gânduri ale copiilor, ursulețul Armonel va participa la toate activitățile elevilor clasei a IV-a ai Gimnaziului „Ion Creangă” din Republica Moldova. Armonel va avea și o agendă în care copiii de la LIIS au scris câteva preferințe ale ursulețului, informații despre liceul în care ei învață cu atâta drag și o scrisoare din partea acestuia pentru copiii de peste Prut.

Prima întâlnire din cadrul proiectului s-a desfășurat online. Am încercat să ne cunoaștem și să aflăm cât mai multe unii despre alții. Surpriza a fost mare când oaspeții noștri virtuali ne-au prezentat un program artistic foarte emoționant. Deși numărul lor era în jumătate cât al elevilor clasei a V-a, au reușit să ne umple sufletele cu bucurie.

„Mă gândesc de multe ori cum este în Republica Moldova. Oare este la fel sau puțin diferit? Acum după această întâlnire am văzut câteva diferențe și m-au impresionat. Aștept cu nerăbdare și următoarele întâlniri”, a mărturisit Călin.

„Această activitate mi s-a părut una frumoasă, care m-a pus pe gânduri . Îmi doresc ca pe viitor să interacționăm și în viața reală nu numai în online. Mi-a plăcut că acei copii erau entuziasmați și fericiți! Îmi doresc să ne vedem mai des”, a transmis Eduard.

„În timpul acestei întâlniri, am simțit recunoștință deoarece am observat cât de mult au încercat să pregătească un moment frumos, cu cântece și cu multă încântare în glas”, a afirmat Aida

Pentru că în seara aceasta Moș Nicolae aduce daruri tuturor copiilor cuminții, copiii clasei a V-a A au pregătit mesaje virtuale pentru noii prieteni. Prof. Mariana Manea, ne-a furnizat adresele de mail ale copiilor, astfel încât cuvintele pline de bucurie ale copiilor să îi însoțească până la următoarea etapă a proiectului. (Director, Prof. dr. Adina Romanescu)

Citește despre: