Vârstnicii şi persoanele izolate la domiciliu, în grija Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” din Huşi

30 Martie 2020 17:40 Episcopia Huşilor

Episcopia Huşilor, prin Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Huşi, continuă acţiunile sociale în sprijinul persoanelor mai vulnerabile în această perioadă de epidemie cu noul coronavirus.

Astfel, prin intermediul centrelor sociale de la Huşi, Bârlad, Boţeşti, Ghermăneşti şi Fălciu, în colaborare cu primăriile locale, sunt sprijinite, cu respectarea tuturor măsurilor de igienă şi protecţie stabilite de autorităţi, persoanele care nu se pot deplasa în vederea aprovizionării cu alimente sau medicamente. Potrivit site-ului Eparhiei Huşilor, fiecare beneficiar primeşte constant, la domiciliu, alimente neperisabile, hrană caldă şi produse de igienă, precum şi medicamente. Din cauza faptului că în mediul rural sunt numeroase persoane lipsite de orice sprijin, angajaţii şi voluntarii Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Huşi au distribuit alimente şi produse de igienă şi în comunităţile din Novaci, Duda, Râşeşti şi Bogdăniţa. Acţiunile vor continua şi în alte parohii din mediul rural, după cum se arată pe site-ul Eparhiei Huşilor.

Amintim că Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Huşi funcţionează cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, iar aşezămintele de la Huşi, Bârlad, Boţeşti, Ghermăneşti şi Fălciu au încheiate parteneriate cu primăriile Huşi, Bârlad, Boţeşti, Drânceni şi Fălciu, judeţul Vaslui.

 

Citește alte articole despre: slujire, credinţa, credincioși, filantropie, daruri

Ultimele din categorie