(Video) Donarea de sânge este un act firesc, un semn palpabil al grijii pentru celălalt – PS Părinte Damaschin Dorneanul  

„E un lucru firesc pe care nu trebuie să-l scoatem în evidență. Îl va scoate Dumnezeu dacă va crede de cuviință. Spun că este un lucru firesc, pentru că este un semn văzut, un semn palpabil al grijii și atenției pe care trebuie să o avem noi față de cel de lângă noi.”

Pentru a contribui la salvarea vieților semenilor în contextul medical actual, având ca principiu iubirea creștină lucrătoare, arătată prin jertfa față de aproapele, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a adresat un îndemn la intensificarea donării de sânge și de plasmă convalescentă Covid-19.

Joi, 28 ianuarie 2021, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în parteneriat cu Fundația Umanitară Nord 2001 și cu Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, a demarat prima acțiune de donare de sânge a acestui an, la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava. Proiectul de solidaritate umană îşi propune creşterea rezervelor de sânge de la nivelul centrului prin atragerea unui număr cât mai mare de donatori.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Interviuri

Video de Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Recomandările zilei

Citește și