(Video) A început ediția a 4-a a Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași   

Miercuri seară, 29 septembrie 2021, a debutat ediția a 4-a a Festivalului de muzică bizantină de la Iași.

Primul eveniment din cadrul Festivalului a fost dezbaterea publică cu tema „Monahism și psalmodie”, ce s-a desfășurat în Sala Iustin Moisescu a Ansamblului Mitropolitan din Iași.

Dezbaterea a fost moderată de jurnalistul Răzvan Bucuroiu, și i-a avut ca invitați pe Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul și pe Prof. Univ. Dr. Nicolae Gheorghiță, de la Universitatea Națională de Muzică din București.

Ziua de joi a început cu Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Mitropolitană din Iași, în cadrul căreia răspunsurile la strană au fost oferite de Corul „Sf. Iosif Naniescu” al Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași, condus de Părintele Ionuț Gabriel Nastasă, lector universitar al Facultății de Teologie din Iași.

În continuare, a avut loc în sala Iustin Moisescu, Festivitatea de deschidere oficială a Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași, prezentată de Pr. Dr. Bogdan Țifrea, coordonator de comunicare IBMF, în cadrul căreia au luat cuvântul diferiții invitați speciali ai Festivalului.

În sala Iustin Moisescu s-a desfășurat apoi și primul atelier de muzică bizantină, susținut de prof. dr. Georgios Konstantinou din Grecia, cu tema „Tehnica dirijorală a corului psaltic prin prisma tradiției orale și scrise”.

Festivalul de muzică bizantină – IBMF – continuă la Iași până duminică, 3 octombrie 2021.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și