(Video) IPS Teofan a sfințit o rezervă dedicată nașterilor naturale  

9 August 2021 18:17  |  Evenimente
video:   Bogdan Bulgariu

Luni, 9 august, la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași, IPS Părinte Teofan a binecuvântat lucrările realizate pentru amenajarea rezervei „Sfânta Emilia”, un spațiu dedicat mamelor care aleg să își aducă pe lume copiii pe cale naturală.

Parteneriatul inedit dintre Spitalul Elena Doamna și Arhiepiscopia Iașilor a constat în faptul că Biserica Ortodoxă și-a asumat susținerea lucrărilor de renovare și dotare a unui spațiu nefolosit din incinta unității medicale care a fost transformat într-o rezervă amenajată la standarde medicale europene. Costul lucrărilor s-a ridicat la suma de 90.000 lei și a fost susținut de Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul Pro Vita și Protopopiatele Iași 1, Iași 2 și Iași 3.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenți reprezentanți ai Consiliului Județean Iași, precum și membri ai personalului unității medicale.

Arhiepiscopia Iașilor și Spitalul Elena Doamna nu sunt la prima colaborare strategică realizată în beneficiul pacientelor, ci încă din anul 2018 au desfășurat împreună următoarele activități: achiziția de gaz ilariant pentru nașterile naturale, organizarea unui cabinet de consiliere pentru mame și a unui colț al tăticilor care așteaptă să își vadă pentru prima oară copiii.

Pentru întreaga misiune desfășurată în cadrul maternității ieșene, dr. Gabriel Martinescu, managerul instituției, alături de părinții Florin Gherasă și Cosmin Brânză au primit din partea IPS Teofan distincția mitropolitană „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei”.

Pentru mai multe detalii privind reamenajarea și dotarea Rezervei Sfintei Emilia din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași, puteți accesa următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=1QdJ8a7Uho0.

 

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Bogdan Bulgariu

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și