(Video) Locuința amenajată de Pro Vita Iași pentru o familie cu zece copii a fost binecuvântată astăzi  

18 Iulie 2022 15:49  |  Evenimente
video:   Flavius Popa

Familia Cârtițe din localitatea ieșeană Costești are începând de astăzi, 18 iulie 2022, un cămin renovat și înfrumusețat cu sprijinul Departamentului Pro Vita Iași și al celor de la Asociația „Salvează o inimă” din Botoșani.

Locuința a fost refăcută cu sprijinul donatorilor care au contribuit pe platforma darpentrucopii.ro, și a fost binecuvântată în această dimineață de către un sobor de preoți, fiind oferită înapoi familiei cu zece copii.

La eveniment au fost prezenți pr. Radu Brînză și pr. Dragoș Bălinișteanu de la Departamentul Pro Vita Iași, pr. Gheorghe Muraru, Protopop de Pașcani, pr. Robert Chirilă, parohul Bisericii „Sfinții Arhangheli” Pietrișurile și Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă”.

Campania pentru refacerea casei a început în luna decembrie 2020 și a adunat peste 130.000 de lei. Suma obținută a fost folosită pentru restaurarea integrală a locuinței: refacerea acoperișului și a camerelor de locuit, transformarea unul hol în baie, refacerea bucătăriei, transformarea unei camere în cămară și cameră tehnică pentru centrală, montarea unei centrale și a unui sistem de încălzire, montarea instalației sanitare și electrice, izolare și tencuire. Peste jumătate din banii folosiți, 70.000 de lei, au fost donați de asociația botoșăneană, iar restul sumei a fost obținută din donațiile strânse cu ajutorul platformei Pro Vita Iași.

Familia Cârtițe locuiește în comuna Costești și numără astăzi 10 copii. Din păcate, fratele cel mai mare, Costeluș, a trecut la Domnul în urma unui accident, iar cei 10 frați rămași în viață, dimpreună cu părinții lor, trăiau până acum într-o locuință inadecvată, fără condiții decente. Povestea lor o puteți urmări aici: https://darpentrucopii.ro/un-copil-plecat-la-ceruri-frate-10-copii-de-nota-10

 

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Flavius Popa

Recomandările zilei

Citește și