(Video) Peste 1600 de copii din Vaslui au primit cadouri din partea lui Moș Crăciun, la Episcopia Hușilor  

20 Decembrie 2021 10:14  |  Evenimente
video:   Flavius Popa

Peste 1600 de copii, proveniți din familii foarte modeste, din satele de pe tot cuprinsul Episcopiei Hușilor, i-au scris câte o scrisoare lui Moș Crăciun. Scrisorile copiilor au fost strânse de preoții din parohii și au ajuns la sediul Asociației «Filantropia Ortodoxă» Huși.

 

Prietenii Asociației, din țară și din diaspora, au răspuns acestor scrisori și au pregătit cadourile personalizate. Fiecare copil și-a găsit cadoul, cu numele scris pe el, cu localitatea de proveniență și cu dorințele împlinite.

Copiii, însoțiți de preoții parohi, au umplut curtea Catedralei, unde i-au întâmpinat de PS Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, părinții consilieri de la Centrul Eparhial, părinții protopopi, angajații și voluntarii Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, alături de nelipsitul Moș Crăciun. La eveniment a fost prezent și domnul Dragoș Cazacu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

Aici au fost întâmpinați cu colăcei și ceai cald și au avut parte de un program de colinde - interpretate de copiii beneficiari ai Centrelor de zi ale Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, de la Huși, Bârlad, Ghermănești, Gugești și Fălciu, alături de grupuri de copii din Parohiile Hurdugi și Crasna. S-au bucurat de întâlnirea cu Moș Crăciun, de atmosfera de sărbătoare și de un impresionant foc de artificii. Fiecare a plecat spre casă cu cadoul mult-așteptat.

În deschidere, Ierarhul Hușilor a vorbit celor prezenți despre frumusețea dăruirii și a mulțumit celor care s-au alăturat eforturilor Episcopiei Hușilor de a aduce speranță și bucurie în familiile copiilor, atât ale celor prezenți, cât și ale celor vizitați acasă de Caravana „Dar de Crăciun”.

sursa: Episcopia Hușilor

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Flavius Popa

Citește și