(Video) Ziua Unirii Principatelor Române la Iași. 162 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească  

24 Ianuarie 2021 18:38  |  Evenimente
video:   Flavius Popa

Astăzi, 24 ianuarie 2021, s-au împlinit 162 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), moment esențial din istoria poporului român.

Sute de ieșeni s-au adunat în această după-amiază în Piața Unirii din capitala Moldovei să celebreze împlinirea a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor. 

Ceremonialul religios de astăzi a fost oficiat de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Din Piața Unirii s-a mers la Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi”, unde Părintele Mitropolit a săvârșit slujba Parastasului pentru făuritorii Unirii Principatelor Române. 

La final, autoritățile centrale și locale au depus coroane de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Conform indicațiilor oferite de Patriarhia Română, astăzi, la Sfânta Liturghie au fost pomeniţi Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliţii Nifon al Ţării Româneşti şi Sofronie Miclescu al Moldovei, precum şi toţi cei care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor Române.

În întreaga țară, clericii Bisericii Ortodoxe Române au săvârșit slujba de Te Deum în toate bisericile din Patriarhia Română.

Video pe aceeași temă

Ultimele din categoria Evenimente

Video de Flavius Popa

Pe aceeași temă

Recomandările zilei

Citește și