Voluntari pentru misiune ortodoxă
13 echipe de tineri voluntari propuse de Centrul Creștin-Ortodox de Misiune din SUA vor efectua programe de ajutorare în țări subdezvoltate.
13 echipe de tineri voluntari propuse de Centrul Creștin-Ortodox de Misiune din SUA vor efectua programe de ajutorare în țări subdezvoltate. Printre acestea se află și România. Tabăra va fi organizată în luna iulie a anului 2011, în apropierea orașului Cluj-Napoca.
Centrul Creștin-Ortodox de Misiune (CCOM) din Statele Unite ale Americii propune trimiterea a treisprezece echipe de tineri voluntari pentru efectuarea unor programe de învățământ și ajutorare în țări subdezvoltate, pe parcursul anului 2011. CCOM este o organizație preocupată în principal de starea precară în care se află numeroase țări preponderent aflate pe continentul african. Cele treisprezece echipe care vor fi formate dispun în total de un număr de 119 locuri. Perioada de timp acoperită în cadrul misiunii nu va depăși însă trei săptămâni, din cauza fondurilor limitate. Principalele activități ale voluntarilor vor consta în promovarea credinței ortodoxe prin predici, oferirea de asistență medicală, participarea la restaurarea bisericilor sau a clădirilor importante din comunitățile vizitate, precum și aplicarea a diverse programe adresate în principal tinerilor. În cadrul celor nouă țări vizate de CCOM se află și Albania, și România. Programele adresate acestora sunt, însă, de altă natură decât cele care vizează țări aflate într-o criză mult mai gravă decât cea economică actuală. Astfel, în Albania sunt destinate programe prin care voluntarii pot observa cum a avut loc renașterea Ortodoxiei într-un stat foarte încercat din punct de vedere religios, iar în România va exista doar o tabără în care tinerii își vor împărtăși valori și experiențe trăite în cadrul Ortodoxiei. Această tabără va fi organizată în luna iulie a anului 2011, în apropierea orașului Cluj-Napoca. CCOM subliniază, în finalul anunțului, importanța misiunii ortodoxe și a participării tinerilor în cadrul acesteia, argumentând că aceasta propune o înțelegere mai adâncă a credinței, precum și o transformare a propriei vieți prin ajutorarea oamenilor aflați în nevoi.