Voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași vin în ajutorul familiilor defavorizate

Arhiepiscopia Iaşilor

Voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași vin în ajutorul familiilor defavorizate

    • Voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași vin în ajutorul familiilor defavorizate
      Voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași vin în ajutorul familiilor defavorizate

      Voluntarii Colegiului „Sfântul Nicolae” din Iași vin în ajutorul familiilor defavorizate

Proiectul social și educațional „Lumina în fiecare suflet” presupune ajutorarea copiilor cu posibilități reduse și a familiilor acestora cu un strop de bucurie și speranță în preajma sărbătorilor pascale. Aflat la prima ediție, proiectul își propune să ajute 200 de copii din toate cele 3 județe componente Arhiepiscopiei Iașilor.

Inițiatorii doresc să le demonstreze copiilor cu o situație materială mai dificilă că nu sunt singuri, ca Hristos a înviat și pentru ei și sunt susținuți în demersul lor educațional. Promovarea educației este importantă, mai ales când aceasta este susținută și prin fapte.

Copilașii și familiile acestora sunt din mediul rural, cu o stare materială precară, însă cu multă voință și deschidere spre învățătură. Cazurile ne sunt prezentate de către preoții parohi, dar și de către asistenții sociali. Copilașii vor primi atât dulciuri, cât și rechizite pentru a putea finaliza studiile, jucării, hăinuțe, dar și un pachet cu alimente de baza pentru tradiționala masa de Paște. Este dificil să cunoști realitatea din teren si să nu acționezi. Am putea spune că unii din ei au rămas blocați în timp, fără lumină, de condiții nici nu poate fi vorba, însă ne uimește curajul si motivația lor de a merge înainte. Acești copilași au nevoie constant de ajutorul nostru, au nevoie să simtă că nu sunt singuri în demersul lor spre o lume mai bună, cu mai puține lipsuri materiale, o lume pe care și-o doresc din tot sufletul, iar noi încercăm să le oferim această șansa, a declarat Ioan Dolhescu, coordonatorul comisiei Proiecte din cadrul Colegiului „Sfântul Nicolae”.

De ce sa donez?

Donăm pentru o nouă șansă oferită copiilor și familiilor acestora. Donăm pentru ca și alții să poată spune fericiți „Hristos a înviat!”. Donăm pentru a arata încă o dată că se poate și că împreună putem schimba destine.

Cum putem dona?

Și noi putem susține acest proiect, fie donând pe campania de strângere de fonduri de pe pagina Colegiului Sfântul Nicolae, accesând link-ul: https://aka.re/7n9TY, fie depunând în contul RO72 RZBR 0000 0600 2241 6573, deschis în moneda nationala la Raiffeisen Bank, Cod swift: RZBRROBU, cu specificația: Pentru proiectul „Lumina în fiecare suflet".

Pentru informații suplimentare legate de campanie puteți apela la numărul de telefon 0743.315.951 sau prin mesaj pe adresa de e-mail colegiulsfantulnicolaeiasi@gmail.com.

Citește despre: