Voluntarii CSN au organizat o cateheză misionară la Parohia Silișcani

16 Noiembrie 2020 15:24 Arhiepiscopia Iaşilor

La începutul Postului Nașterii Domnului, duminică, 15 noiembrie, membrii Comisiei Misionare din cadrul Colegiului „Sfântul Nicolae” Iași au organizat „Cateheza misionară”. Debutul acestui program catehetic a avut loc la Parohia Silișcani din județul Botoșani.

Debutul acestui program catehetic a avut loc la Parohia Silișcani din județul Botoșani și s-a desfășurat în colaborare cu părintele paroh Andrei Manolea. Tema catehezei a fost ,,Taina Spovedaniei – Rolul și importanța duhovnicului”. Studenții au încercat să ofere răspunsuri la întrebările credincioșilor legate de Taina Spovedaniei, săvârșitorul acesteia, importanța mărturisii păcatelor în fața preotului duhovnic, și altele.

„Prin acest proiect ne propunem să aducem la lumină subiecte de interes și de importanță pentru fiecare credincios, pe înțelesul omului de rând. Este un proiect care a luat naștere prin conștientizarea faptului că un bun creștin este acela care își cunoaște credința și este interesat să descopere tot mai multe despre ea. Am început cu Taina Spovedaniei datorită faptului că începutul postului reprezintă un impuls interior pentru fiecare creștin în a-și îndrepta pașii către scaunul de spovedanie. Șirul catehezelor misionare este abia la început, pe viitor ne propunem să organizăm și mai multe cateheze pentru a ajuta tot mai mulți creștini să înțeleagă atât Sfintele Taine ale Bisericii, cât și alte subiecte de interes, legate de credința noastră”, a menționat Vlad Constantin, membru al Colegiului „Sfântul Nicolae”

„Țin să mulțumesc membrilor Comisiei Misionare și în mod deosebit domnului Șerban Manolea pentru implicarea și dăruirea de care au dat dovadă pentru împlinirea acestui proiect frumos, proiect la care tinerii și credincioșii parohiei noastre au participat cu mare drag. Cateheza are un rol foarte important în pastorație, ea fiind forma principală prin care credincioșii reușesc să primească și să-și însușească învățătura de credință. De aceea, nădăjduiesc că acest proiect frumos al Comisiei Misionare, care a început în parohia noastră, să continue în cât mai multe comunități spre folosul credincioșilor și slava lui Dumnezeu”, a afirmat pr. Andrei Manolea.

Proiectul CSN „Cateheze Misionare” va continua pe durata întregului Post al Nașterii Domnului. (Șerban Manolea)

Ultimele din categorie