Zâmbet şi bucurie Euharistică de Ziua Copilului

În data de 1 iunie a fiecărui an, Biserica noastră prăznuieşte cu mare cinste un mare mărturisitor şi mucenic: pe Sfântul Iustin Martirul şi Filozoful, creştin prigonit şi executat pentru credinţa pe care a propovăduit-o.

Martirii sunt cei pe care Biserica îi cinsteşte cu mare bucurie, pentru că ei sunt exemple ai mărturisirii, cu preţul vieţii a lui Hristos şi astfel ne arată calea spre dobandirea Împărăţiei lui Dumnezeu. Tot în această zi, societatea serbează ziua copilului iar acest moment nu a rămas neînsemnat pentru Parohia Rădeni din Protopopiatul Târgu Neamţ.

De dimineaţă, tinerii, dar mai cu seamă copiii din parohie, au venit în număr mare la Sfânta Biserică pentru a participa la tradiţionala Liturghie a copiilor. Biserica a răsunat de glasul pur şi lin care a înfrumuseţat prima Sfântă Liturghie din această lună care aminteşte de vacanţa mult aşteptată de fiecare copil. Ei au fost dirijaţi de către preotul paroh. Mulţi dintre cei care au participat s-au împărtăşit cu Sfintele Taine şi astfel s-au întalnit cu Cel ce a spus: „Lăsaţi copiii să vină la Mine, căci unora ca acestora este Împărăţia cerurilor” (Matei 19, 14).

La sfârşitul slujbei, copiii au mers în casa socială nou-construită, unde au primit o gustare şi, în acelaşi timp, au trăit o mare bucurie, deoarece li s-a pregătit o surpriză: prezenţa unor animatori care interpretau anumite personaje din desenele animate. Au fost momente de mare bucurie şi de joacă, aşa cum este  şi firesc într-o zi care subliniază la nivel internaţional importanţa preţuirii copiilor. Copiii vor rămâne cea mai mare binecuvântare de la Dumnezeu, pe care o poate avea o familie şi fiecare zâmbet de pe chipul lor rămâne un soi de mângâiere pentru părinți.

De la același autor

Ultimele din categorie