Zi de sărbătoare la Biserica Doamnelor din Iași

20 Ianuarie 2022 16:46 Arhiepiscopia Iaşilor

Sfinții Atanasie și Chiril, ocrotitorii Bisericii Doamnelor, au fost sărbătoriți și de către membrele Societății Ortodoxe a Femeilor Române - Iași. Sărbătoarea a început de luni, 17 ianuarie 2022, cu slujba Vecerniei unită cu Litia iar marți, 18 ianuarie, a avut loc Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de un sobor de preoți și diaconi.

La această Sfântă Liturghie a participat arhim. Nicodim Petre, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, care a transmis cuvântul de binecuvântare cu ocazia hramului bisericii noastre. A fost săvârșit și un Te Deum, precum și o slujbă de pomenire pentru sufletele doamnelor din societate, trecute la Domnul.

Participanților la aceste slujbe le-au fost oferite pachete cu fructe, dulciuri și colăcei.

Societatea Ortodoxă a Femeilor Române – Iași este o societate care are ca scop principal promovarea valorilor creştin-ortodoxe şi a educaţiei tinerelor românce și a copiilor în spiritul acestora. Ea funcționează sub patronajul și cu sprijinul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Are sediul in Iași, pe Str. Lascăr Catargi nr. 33, având o activitate susținută de peste 27 de ani de când s-a reînființat.

Ultimele din categorie