Zi de sărbătoare la Policlinica Providenţa

Arhiepiscopia Iaşilor

Zi de sărbătoare la Policlinica Providenţa

Policlinica Providenţa şi-a sărbătorit luni hramul, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, ostenitorii şi invitaţii fiind împreună nu numai în slujirea aproapelui, ci şi în rugăciune, la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Nicolae Domnesc“ din Iaşi.

După Sfânta Liturghie au fost pomeniţi ctitorii şi binefăcătorii acestui aşezământ medical al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, printre cei mai importanţi fiind domnul dr. Paul van Saanen şi doamna dr. Zenovia Preda. Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan a binecuvântat aceste evenimente şi a delegat pe protos. Serafim Grigoraş, slujitor la Catedrala mitropolitană din Iaşi, apropiat al celor doi medici, care a rostit un cuvânt emoţionant, evocând memoria acestor oameni dedicaţi.

„Doamna dr. Zenovia Preda şi domnul dr. Paul Van Saanen şi-au transformat profesia în misiune, propăvăduind credinţa în Hristos. Şi nu au făcut aceasta oricum, ci cu multă râvnă şi putere. Cu alte cuvinte, nu şi-au ascuns talantul pe care l-au primit în dar de la Dumnezeu, nici nu şi-au uitat chemarea în cea mai întunecată perioadă a istoriei acestui neam. Domnul şi doamna doctor au păstrat mereu legătura cu marii duhovnici din mănăstiri, iar această puternică legătură le-a dat puterea de a sta aici ca adevăraţi apostoli ai filantropiei creştine, cu timp şi fără timp, preluând o mare parte din suferinţele semenilor“, a spus Părintele Serafim.

A fost pomenit şi domnul dr. Cicerone Postelnicu, care a fost colaboratorul nostru ani buni, plecând şi el în lumea celor drepţi.

După aceasta toţi participanţii au luat parte la un moment emoţionant: botezul micuţei Maria Elena, fiica doamnei Elena Galia, asistentă la policlinica noastră. Toţi s-au bucurat, sperând ca astfel de evenimente să se repete în familia Providenţa, cu binecuvântări şi împliniri care întregesc activitatea. După agapa frăţească, fiecare angajat a primit în dar o carte a Maicii Siluana Vlad cu un îndemn permanent de a „deschide cerul cu lucrul mărunt“ şi o ulcică de lut, semn al păstrării tradiţiilor atât de valoroase şi folositoare pentru toţi.

Citește despre: