Ziua Eroilor, celebrată de elevii şi profesorii din Muncelu de Sus

21 Mai 2018 21:20 Arhiepiscopia Iaşilor

Într-o atmosferă solemnă, în Ziua de Înălţare, la Monumentul Eroilor din satul Muncelu de Sus s-a desfăşurat activitatea comemorativă „Eroi au fost, eroi sunt încă” din cadrul proiectului educațional „Din pridvorul bisericii, în mijlocul naturii”.                

Activitatea a fost organizată de prof. Topolniceanu Adrian-Mihăiță, cu participarea primăriei, a bisericii, a veteranilor de război, a unei asistenţe numeroase. În memoria înaintaşilor zonei, căzuţi la datorie în cele două conflagraţii mondiale, au fost depuse coroane de flori, a fost oficiată o slujbă de pomenire, iar elevii şcolii, îmbrăcaţi în frumoase costume naţionale, au recitat şi au interpretat poezii, precum și cântece religioase şi patriotice.

Pr. Mihai Croitoru, parohul Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” ne-a declarat că „a fost o activitate emoţionantă, evidenţiind un profund sentiment de mândrie naţională, de recunoştinţă faţă de cei care s-au jertfit pentru visul lor de libertate şi unitate naţională, interesul pentru cunoaşterea istoriei, aceasta împreună cu religia şi limba fiind factori esenţiali în asigurarea identităţii noastre ca popor şi naţiune”. (Prof. Adrian-Mihăiță Topoliceanu)

Ultimele din categorie