Ziua Internațională a Bolnavului, marcată în Protopopiatul Fălticeni

14 Februarie 2020 17:13 Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Preoții din Protopopiatul Fălticeni au vizitat marți, 11 februarie 2020, persoanele suferinde internate în unitatea medicală de îngrijiri paliative și boli cronice din satul Ciumulești, comuna Vadu Moldovei, aflată în subordinea Spitalului Municipal din Fălticeni. În această secție sunt internați cei care suferă îndeosebi de boli pulmonare, cardiace sau neurologice.

Activitatea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și a avut loc în contextul Zilei Mondiale a Bolnavului, care este dedicată persoanelor care suferă de diverse afecțiuni fizice, psihice sau morale, dar și lucrătorilor sanitari, voluntarilor și familiilor suferinzilor.

În cadrul vizitei, preoții au împărțit celor 40 de pacienți internați în unitatea spitalicească pachete cu fructe, dulciuri și alimente pe care le pot consuma în perioada de convalescență. Vizita preoților și darurile primite au adus bucurie și alinare în sufletele bolnavilor, care și-au arătat, la rândul lor, aprecierea față de binefăcători.

Doctorul Dorin Vîlceanu, șef de secție, a mulțumit preoților „pentru atenția pe care o acordați acestui centru medical, prin care aduceți multă mângâiere celor care au mari probleme de sănătate. Cu speranță și credință în Dumnezeu, credem că vom duce la bun sfârșit misiunea noastră, de întrajutorare a semenilor noștri”.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a accentuat că „această zi ne amintește cu mare intensitate îndemnul Mântuitorului de a-i ajuta pe cei aflați în greutăți. Suferința ne afectează pe toți atunci când trecem prin momente grele, atât sufletește cât și trupește, și când simțim nevoia de ajutor. Cel mai important ajutor ni-l oferă Dumnezeu, însă El lucrează și prin oameni. Bolile trupești sunt tratate de doctor, iar bolile sufletești își găsesc alinare în cuvântul preotului și în scaunul de spovedanie. De aceea, noi, preoții din Protopopiatul Fălticeni, încercăm să fim alături de cei aflați în suferință în mod material cât mai des, fie prin mici cadouri, fie prin achiziționarea de aparatură specifică, dar suntem în fiecare moment alături de semenii noștri prin rugăciune și prin dragostea pe care vrem să le-o oferim necondiționat”.

În luna septembrie a anului anterior, aceeași unitate medicală a primit ca donație din partea preoților din Protopopiatul Fălticeni două aparate de tip concentrator de oxigen, pentru a veni în sprijinul îmbunătățirii actului medical.

Ultimele din categorie