Ziua Salcâmului, ediţia a XII-a, la Andrieşeni

În localitatea Andrieşeni din judeţul Iaşi va avea loc duminică, 29 mai 2022, Ziua Salcâmului. Ajunsă la cea de-a XII-a ediţie, manifestarea va cuprinde un festival al cozonacului şi va reuni ansambluri corale şi instrumentale din judeţele Suceava, Iaşi şi Botoşani.

Parohia Andrieşeni, Şcoala Gimnazială Andrieşeni şi Comunitatea locală Andrieşeni organizează duminică, 29 mai 2022, Ziua Salcâmului, ediţia a XII-a. De dimineaţă, credincioșii sunt aşteptaţi la Sfânta Liturghie, care va fi oficiată de către părintele paroh Mihai Cepeliuc în paraclisul parohial.

La ora 12:30 va avea loc, în incinta ansambului Parohiei Andrieşeni, Festivalul Cozonacului „Mâini binecuvântate”. Gospodinele din satele comunei Andrieşeni vor expune şi vor oferi spre degustare câte o felie de cozonac. Tot la biserică va fi oficiată, apoi, Nunta de aur pentru cuplurile care aniversează 50 de ani de căsătorie. În incinta Şcolii Gimnaziale Andrieşeni se va desfăşura expoziţia de ouă încondeiate a artistului popular Geanina Sauciuc și expoziţia „Ştergarul românesc, de la util la podoabă”.

Copiii de la Şcoala „Gheorghe Ciobanu” - Andrieşeni vor susţine apoi un moment artistic, iar Grupul vocal tradiţional „Ai lui Ştefan, noi oşteni”, de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, judeţul Suceava, coordonat de profesorul Vasile Schipor, va susţine un concert de cântece populare şi patriotice. Programul va culmina cu „Hora satului”, de la ora 18:30, pe Stadionul Andrieşeni. Formaţia „Folclor” din Botoşani, alături de cunoscuta solistă Versavia Vecliuc, îi va invita pe toţi gospodarii la joc şi voie bună.

Citește alte articole despre: manifestare, Andrieșeni, ziua salcamului, copii, școală, tradiții

De la același autor

Ultimele din categorie