12 septembrie 2023: 16 ani de la alegerea Preafericitului Părinte Daniel în demnitatea de Patriarh al României

Patriarhia Română

12 septembrie 2023: 16 ani de la alegerea Preafericitului Părinte Daniel în demnitatea de Patriarh al României

    • Părintele Patriarh Daniel
      Părintele Patriarh Daniel / Foto: basilica.ro

      Părintele Patriarh Daniel / Foto: basilica.ro

Se împlinesc astăzi, 12 septembrie 2023, 16 ani de la alegerea Preafericitului Părinte Daniel în demnitatea de Patriarh al României.

Preafericirea Sa a fost ales, în 12 septembrie 2007, de Colegiul Electoral Bisericesc, în demnitatea de Arhiepiscop al Bucureştilor, Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei şi Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

În ziua de 30 septembrie a anului 2007 a devenit Patriarhul României.

Construirea Catedralei Naţionale este unul din proiectele de referinţă ale Patriarhului Daniel, proiect pe care l-a asumat ca mandat primit de la înaintaşi.

Patriarhul Daniel s-a născut la data de 22 iulie 1951, din părinții Alexe și Stela Ciobotea, în satul Dobrești, comuna Bara, județul Timiș.

Pe 12 februarie 1990 este ales Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, cu titlul de Lugojanul, iar în 4 martie 1990 este hirotonit arhiereu în Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

În 7 iunie 1990 este ales Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, iar la 1 iulie 1990 este întronizat Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Biografia completă a Patriarhului României poate fi consultată pe site-urile www.patriarhia.ro şi www.basilica.ro.

Citește despre: