228 de elevi au participat la Iași la Etapa județeană a Olimpiadei de Religie

Educaţie

228 de elevi au participat la Iași la Etapa județeană a Olimpiadei de Religie

Sâmbătă, 18 martie 2017, a avut loc și la Iași Etapa județeană a Olimpiadei de Religie pentru clasele VII-XII. Gazda evenimentului a fost Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare”.

Sâmbăta trecută, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei de Religie.

Elevii participanți la olimpiadă s-au bucurat de binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care a și dăruit fiecăruia, prin intermediul părintelui profesor dr. Cristian Alexandru Barnea, inspector în cadrul Sectorului Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor, câte o carte de rugăciuni și o scriere teologică a părintelui Dumitru Stăniloae.

„La fel ca și în anii trecuți, am avut un număr constant de olimpici, peste 220, ceea ce ne bucură imens și ceea ce demonstrează foarte clar că nevoia de spiritualitate, nevoia de a fi în preajma lui Dumnezeu și de a-L cunoaște pe Dumnezeu este o realitate a tinerilor și a copiilor. Predarea Religiei în școli este un succes, cu toate vicisitutidinile prin care a trecut această disciplină de-a lungul timpului. Din experiența anilor trecuți, observăm că profesorii de Religie muncesc foarte mult cu elevii și în special cu elevii olimpici și că fac acest lucru din pasiune, din vocație, lucru care se simte și din dorința elevilor de a participa la Olimpiada de Religie. Prezența unui număr mare de elevi la Olimpiada de Religie este un suuces și dacă avem în vedere în această zi s-au mai desfășurat alte trei olimpiade, la Matematică, Limbi străine și Istorie”, ne-a declarat Denisa Mănoiu, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

La Olimpiada de Religie ortodoxă participă în fiecare an elevi din clasele VII-XVII, din școlile și liceele laice. Etapa naţională a acestei competiţii se va desfăşura în perioada 24 – 28 aprilie 2017 la Craiova.

Ce au declarat elevii participanți

„M-am înscris la Olimpiada de Religie pentru că Religia este o materie de suflet și nu una neapărat de învățare. Putem scrie și ceea ce noi credem și simțim despre Dumnezeu”.

„Consider că Olimpida de Religie este un mod prin care ne putem verifica credința și cunoștințele pe care le avem”.

„Am participat ca să demonstrez că această materie este una foarte frumoasă, care place elevilor, în ciuda celor care zic că ea este degeaba”.

„Subiectul preferat a fost cel despre rugăciune, al treilea. Rugăciunea îți permite să te deschizi, să vorbești practic din ceea ce simți. Pot spune că a fost un subiect de suflet”.

Citește despre: