Acțiuni de binefacere pentru căminele de bătrâni din cadrul Protoieriei Fălticeni, la sfârșitul anului trecut

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Acțiuni de binefacere pentru căminele de bătrâni din cadrul Protoieriei Fălticeni, la sfârșitul anului trecut

    • Acțiuni de binefacere pentru căminele de bătrâni din cadrul Protoieriei Fălticeni, la sfârșitul anului trecut
      Acțiuni de binefacere pentru căminele de bătrâni din cadrul Protoieriei Fălticeni, la sfârșitul anului trecut

      Acțiuni de binefacere pentru căminele de bătrâni din cadrul Protoieriei Fălticeni, la sfârșitul anului trecut

În luna faptelor bune şi mai ales în preajma sărbătorii Naşterii Domnului, au fost organizate numeroase activităţi filantropice pentru persoanele aflate în grija căminelor de bătrâni din Protoieria Fălticeni. Anul nou calendaristic îşi arată chipul milosteniei şi al mărturisirii credinţei prin ceea ce încercăm să devenim prin faptele pe care le facem.

Acţiunile de binefacere au devenit tradiţie în Protopopiatul Fălticeni, persoanele fără posibilităţi materiale, cu probleme de sănătate sau cei care sunt în instituţii de ocrotire socială primind un mic ajutor în cadrul unor proiecte de binefacere organizate la nivelul comunităţilor parohiale. 28 de parohii, alături de Protoieria Fălticeni, au adus pachete la cei 60 de vârstnici aflaţi în căminele de bătrâni de la Mănăstirea „Sfântul Gheorghe” - Buciumeni (Fălticeni) şi Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Boroaia (Groşi).

Pachetele au fost distribuite la căminele de bătrâni, în prezenţa maicii Maria Mălăescu şi a părintelui Alexie Ichim, de către părintele protoiereu Adrian Dulgheriu şi preoţii care au contribuit la această acţiune filantropică. Fiecare persoană aflată în grija celor două instituţii a primit câte un pachet pregătit minuţios şi cu dragoste, ce a conţinut fructe, dulciuri, obiecte de igienă personală şi cărticele de rugăciune. În ambele acţiuni a fost vizibilă bucuria celor care au primit, mai ales că şi Corala „Sfântul Ioan de la Râşca” a Protoieriei Fălticeni a oferit un mic recital din repertoriul propriu.

O altă acţiune de binefacere s-a desfăşurat la sediul Protoieriei Fălticeni, unde 18 bătrâni din localitate, bolnavi şi defavorizaţi, au primit pe lângă alimentele de bază - ulei, zahăr, făină, orez, pâine - şi obiecte de igienă personală şi produse tradiţionale: carne, cozonaci, fructe, dulciuri şi colaci. Binefăcătorii sunt preoţii din Protoieria Fălticeni, alături de SONFR - filiala Fălticeni, la care preşedintă este doamna Elena Aioanei, neobosită în a sprijini aceşti bătrâni lună de lună. Bucuria a fost sporită deoarece la primirea darurilor corul de copii de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, condus de către doamna profesoară Peiu Maria, a oferit un recital de colinde, obiceiuri şi datini cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

În urma acestor acţiuni, în luna decembrie, mai mult de 160 de persoane nevoiaşe sau internate în spitale au primit atenţie din partea preoţilor din Protoieria Fălticeni.

„Sperăm ca şi în noul an să organizăm mai multe astfel de activităţi”

„Am încercat ca în această perioadă, împreună cu preoţii din Protoieria Fălticeni, alături de alte persoane cu inimă bună, să aducem bucurii în sufeletele celor care sunt în lipsuri şi care nu pot petrece cum se cuvine aceste sfinte mari sărbători ale creştinătăţii. Încercăm să arătăm că Biserica este mereu alături de ei, îi sprijină şi are grijă de ei cu tot ceea ce este nevoie pentru a-şi duce traiul zilnic, dar cel mai important, înainte de toate, de faptul că nu trebuie să se simtă singuri. Mulţumesc îndeosebi preoţilor care au dorit să ne fie alături la aceaste fapte bune în prag de Crăciun, pentru că şi-au alocat timp pentru a duce împreună aceste pachete, ţinându-se cont că pentru noi toţi această perioadă din an a fost destul de încărcată în parohiile noastre. Sperăm ca şi în noul an să organizăm mai multe astfel de activităţi şi ca alte persoane de bună credinţă să ni se alăture în aceste demersuri”, a spus părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

Parohiile implicate în activăţile filantropice au fost: Parohia Valea Glodului (preot paroh Vrăjitoru Nicolae); Parohia Herla (Pica Constantin); Parohia Pleşeşti (preot paroh Loluţă Daniel), Parohia Budeni (Nezvadba Cezar); Parohia Brăieşti (preot paroh Loghin Vasile); Parohia Preuteşti (preot paroh Moroşanu Mihai); Parohia „Învierea Domnului” - Fălticeni (preot paroh Hariuc Claudiu); Parohia Ioneasa (preot paroh Coman Claudiu), Parohia „Adormirea Maicii Domnului”-Lămăşeni (preot paroh Cojocaru Daniel); Parohia Grădini-Fălticeni (preot paroh Apostol Bogdan); Parohia Leucuşeşti (preot paroh Adrian Dulgheriu); Parohia Sfinţii Voievozi-Bogdăneşti (preot paroh Loghinoaia Florentin); Parohia Fălticenii Vechi (preot paroh Hlade Gabriel); Parohia Bogata (preot paroh Pavel Valentin); Parohia „Sfinţii Mercurie şi Ecaterina”-Rădăşeni(preoţi Rotar Constantin şi Rotar Georgian); Parohia Rotunda (preot paroh Ursuleasa Mihai); Parohia Hârtop (preoţii Todireanu Mihai şi Costan Ilie); Parohia Boroaia II (preot paroh Meştereanu Ciprian); Parohia Moişa I (preot paroh Dranca Gheorghe); Parohia Slatina (preot paroh Suditu Pavel); Parohia Huşi (preot paroh Ţăranu Dorin); Parohia Spătăreşti (preot paroh Andrioaia Tudor); Parohia Buneşti (preot paroh Roşu Ioan); Parohia „Adormirea Maicii Domnului”-Fălticeni (preot paroh Brădăţanu Adrian); Parohia Băişeşti (preot paroh Stavovei Constantin); Parohia Boroaia I (preot paroh Maxim Silviu) şi Parohia „Sfântul Nicolae”-Liteni (preot paroh Ruştie Doru). (Preot Georgian Rotar)

Citește despre: