Activităţi derulate de centrele Fundaţiei "Solidaritate şi Speranţă"
Centrul de Asistenţă Socială şi Îngrijire la Domiciliu "Sfântul Mina", ce aparţine de Fundaţia "Solidaritate şi Speranţă" a Arhiepiscopiei Iaşilor, a acordat, în ultima perioadă, o atenţie specială identificării de noi cazuri sociale, pentru a veni în sprijinul persoanelor suferinde de boli cronice invalidante sau a celor de vârsta a treia, care se confruntă cu dificultăţi în viaţa de zi cu zi
Centrul de Asistenţă Socială şi Îngrijire la Domiciliu "Sfântul Mina", ce aparţine de Fundaţia "Solidaritate şi Speranţă" a Arhiepiscopiei Iaşilor, a acordat, în ultima perioadă, o atenţie specială identificării de noi cazuri sociale, pentru a veni în sprijinul persoanelor suferinde de boli cronice invalidante sau a celor de vârsta a treia, care se confruntă cu dificultăţi în viaţa de zi cu zi. Noii beneficiari au fost informaţi asupra situaţiilor de risc şi asupra drepturilor lor sociale, iar acolo unde a fost cazul, au primit sprijin direct în obţinerea certificatului de încadrare în grad de handicap. De asemenea, persoanele care beneficiază de programul de îngrijire la domiciliu al Centrului "Sfântul Mina" au primit vizitele angajaţilor cu care pot împărtăşi din preocupările şi dorinţele lor, pe parcursul lunii mai, centrul oferind servicii de îngrijire la domiciliu pentru un număr de 50 beneficiari, persoane vârstnice şi persoane cu boli cronice invalidante.
De asemenea, cei 114 beneficiari ai Cantinei Sociale "Sfântul Sava" au primit, zilnic, un prânz cald (inclusiv transportul gratuit al prânzului la domiciliul, în cazul persoanelor nedeplasabile), consiliere socială în vederea reintegrării în viaţa socială activă a persoanelor marginalizate/excluse social, informare asupra situaţiilor de risc şi asupra drepturilor sociale.
În ceea ce priveşte activitatea Centrului de Recuperare şi Îngrijire Medicală "Sfânta Ana", aici au fost oferite servicii specializate unui număr de 12 persoane afectate de boli grave (în special cu afecţiuni oncologice) şi 5 persoane cu boli cronice invalidante, cazuri sociale. Îngrijirea echipei medicale a vizat menţinerea şi îmbunătăţirea stării de sănătate a pacienţilor, sprijinul profesional şi emoţional din partea specialiştilor centrului având rezultate benefice asupra bolnavilor. Centrul Sfânta Ana acordă servicii medicale la domiciliu, la standarde de înaltă calitate, precum: tratamente injectabile şi perfuzabile, îngrijirea şi pansarea escarelor, măsurarea parametrilor funcţionali etc. De asemenea, majoritatea persoanelor tratate au beneficiat şi de şedinţe de kinetoterapie.
Nu în ultimul rând, în cadrul Centrului de Inlcuziune Socială al Fundaţiei "Solidaritate şi Speranţă", persoanele aflate în situaţii de excluziune socială au beneficiat de cursuri de Îngrijitor bolnavi la domiciliu, Operator introducere şi validare date pe calculator, Patiser sau Lucrător în comerţ, pentru a obţine o calificare în vederea integrării pe piaţa muncii.