Arhiepiscopia Romanului și Bacăului le construiește case sinistraților

18 August 2010 18:11 Știri

Inundațiile din ultimele două luni au afectat sute de gospodării din mai multe parohii ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Luna viitoare vor începe lucrările la o parte din casele sinistraților.
 

În urma apelului la solidaritate al Centrului eparhial Roman pentru ajutorarea familiilor afectate de inundații, în parohiile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului s-a reușit colectarea de fonduri. Banii vor fi utilizați în vederea construirii de case pentru familiile afectate și rămase fără adăpost, pentru efectuarea lucrărilor de reparații și achiziționarea de materiale de construcții sau aparatură electrocasnică. Lucrările vor începe după 1 septembrie, întrucât în această perioadă, Biroul de asistență socială al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în colaborare cu preoții parohi efectuează anchete sociale în zonele afectate de inundații. Aceste anchete vor identifica cele mai deosebite cazuri, pentru ca ulterior, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, oamenii să primească ajutor. „Pentru sinistrații din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a fost repartizată de permanența Consiliului național bisericesc, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, suma de 100.000 de lei, care va fi utilizată pentru construcția sau reconsolidarea caselor din localitățile afectate de revărsarea apelor. Colecta din Eparhia Romanului și Bacăului a demonstrat și în acest an că locuitorii din parohiile acestei arhiepiscopii au fost aproape de semenii lor greu încercați, donând pentru ei bani, alimente și alte bunuri“, a declarat pr. Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Centre de colectate înființate la protopopiate

La inițiativa și cu binecuvântarea PS Episcop Ioachim Băcăuanul, Consiliul Eparhial Roman a aprobat la sfârșitul lunii iunie, înființarea de urgență la nivelul fiecărui protopopiat a unui fond de ajutorare a familiilor sinistrate, ca urmare a situației grave provocate de inundațiile din această ultimă parte a lunii iunie. Ca și în cazul calamităților din anii anteriori, Centrul Eparhial Roman, prin intermediul protopopiatelor, va interveni pentru ajutorarea comunităților care au fost lovite de furia apelor. (Constantin Ciofu)

 

Ultimele din categorie