Mitropolitul Irineu Mihălcescu va fi comemorat la Mănăstirea Agapia

Arhiepiscopia Iaşilor

Mitropolitul Irineu Mihălcescu va fi comemorat la Mănăstirea Agapia

    • Mitropolitul Irineu Mihălcescu va fi comemorat la Mănăstirea Agapia
      Foto: Ștefan Cojocariu

      Foto: Ștefan Cojocariu

În data de 6 mai, la Mănăstirea Agapia, va avea loc evenimentul „Personalitatea și opera Mitropolitului Irineu Mihălcescu”. Programul va cuprinde săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de pomenire pentru Mitropolitului Irineu, urmând mai apoi o sesiune de comunicări.

În prima parte a zilei, va fi oficiată Sfânta Liturghie și parastasul pentru Mitropolitul Irineu Mihălcescu de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de un sobor de preoți și diaconi. După Sfânta Liturghie, va fi oficiată slujba de sfințire a bibliotecii Mănăstirii Agapia.

În cea de-a doua parte a zilei, va avea loc o sesiune de comunicări susținute de: Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul - Activitatea pastorală a IPS Irineu Mihălcescu, pr. prof. univ. dr. Ioan Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași - Opera teologică a IPS Irineu Mihălcescu, prof. univ. dr. George Enache - Mitropolitul Irineu Mihălcescu în contextul instaurării comunismului în România, dr. Mircea Gheorghe Abrudan - Istorie și istoriografie în opera Mitropolitului Irineu Mihălcescu și maica Maria Giosanu - Mitropolitul Irineu Mihălcescu și Mănăstirea Agapia și va fi moderată de arhim. Policarp Chițulescu.

Citește despre: