"Mulțumim Mântuitorului că ne-a învrednicit să fim pe sfintele Sale urme"

3 Noiembrie 2010 16:43 Știri

Pelerinii români au urcat astăzi pe Muntele Tabor alături de Înalt Preasfințitul Teofan. Cei 450 de pelerini, preoți și credincioși, se întorc mâine în țară.

Cei 450 de pelerini, preoți și credincioși, majoritatea din zona Moldovei, care se află în pelerinaj în Țara Sfântă au urcat astăzi pe Muntele Tabor alături de Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Pelerinii români se întorc mâine în țară.

La biserica ortodoxă de pe Muntele Tabor Părintele Mitropolit Teofan a vorbit pelerinilor despre sensurile dogmatice și spirituale ale sărbătorii Schimbării la Față a Mântuitorului Iisus Hristos. “Pelerinii, însoțiți de ierarhul lor, au vizitat astăzi orașul Nazaret. În biserica greacă ortodoxă IPS Teofan a oficiat slujba Acatistului Bunei Vestiri. A mai fost vizitat satul Cana Galileii iar joi, 4 octombrie, grupurile de pelerini se vor întoarce în țară. Mulțumim Mântuitorului Hristos pentru că ne-a învrednicit să fim în acest pelerinaj pe sfintele Sale urme. Mulțumim Înalt Preasfințitului Părinte Teofan pentru că ne-a însoțit cu prezența și cu rugăciunea în această perioadă. Dumnezeu să ne ajute în continuare să fim sub binecuvântarea sfinților care au bineplăcut lui Dumnezeu. Acum, pentru că ne întoarcem mai îmbogățăți duhovnicește în țară, sperăm să fim cu toții mai buni, mai înțelegători, astfel încât să fim și noi bineplăcuți lui Dumnezeu“, a relatat pentru Radio TRINITAS pr. Andrei Zlăvog, directorul Centrului de Pelerinaj "Sfânta Parascheva" al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Pelerinajul "Dor de pustie, dor de cer" a fost organizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei și a început pe 28 octombrie, fiind binecuvântat și inițiat de Înalt Preasfințitul Părinte Teofan. Pelerinajul a marcat împlinirea a 50 de ani de la trecerea la cele veșnice a Sfântului Ioan Iacob de la Neamț. (Constantin Ciofu)
 

Citește alte articole despre: pelerinaj, Muntele Tabor, Centrul de Pelerinaj

Ultimele din categorie