Pelerinaj la Iași cu icoana Maicii Domnului de la Hadâmbu

10 Decembrie 2010 13:09 Știri

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu a fost adusă în procesiune astăzi la Biserica “Sfântul Arhidiacon Ștefan“, din cartierul ieșean Tătărași. Mâine, la prânz, icoana se va întoarce la Hadâmbu. "Este un prilej de mare bucurie pentru toți creștinii din Iași...

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu, județul Iași, a fost adusă în procesiune astăzi la Biserica “Sfântul Arhidiacon Ștefan“ din cartierul ieșean Tătărași. Primirea icoanei făcătoare de minuni a fost precedată de slujba Ceasurilor, Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu, oficiate de un sobor de preoți. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu a fost întâmpinată de peste 100 de credincioși care au ținut lumânări aprinse în mâini, în glasul cântărilor închinare Născătoarei de Dumnezeu. Programul liturgic va continua în această seară cu Taina Sfântului Maslu, iar mâine, la prânz, icoana Maicii Domnului se va întoarce la Mănăstirea Hadâmbu. “S-a împlinit în această zi o dorință a noastră fierbinte de a avea în acest sfânt lăcaș icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Hadâmbu, care este izvor de binecuvântare și de ajutor. Este un prilej de mare bucurie atât pentru noi, cât și pentru toți creștinii din Iași care vor veni să se închine Maicii Domnului. Suntem convinși că toți cei care vor veni cu evlavie și se vor ruga cu credință la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului vor primi împlinirea cererilor lor“, a declarat pr. paroh Dumitru Mihăilă.
Pelerinajul de la Biserica “Sfântul Arhidiacon Ștefan“ se desfășoară cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, prin bunăvoința protosinghelului Nicodim Gheorghiță, starețul Mănăstirii Hadâmbu. (C. Ciofu)

Ultimele din categorie