"Trăim zile de bucurie duhovnicească în Țara Sfântă"

2 Noiembrie 2010 17:30 Știri

Azi-noapte pelerinii români și-au îndreptat pașii spre vechea cetate a Ierusalimului pentru a participa la slujba Sfintei Liturghii săvârșită de Înalt Preasfințitul Părinte Teofan și de IPS Metodios. “Atât rotonda Sfântului Mormânt, cât și Biserica Învierii au fost pline...

Delegația Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, condusă de Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a fost primită ieri după-amiază de Preafericitul Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului și al întregii Palestine. PF Teofil al III-lea a binecuvântat pelerinajul dar și oficierea Sfintei Liturghii la Sfântul Mormânt, aflat în Biserica Sfintei Învieri din Ierusalim. Astfel, azi-noapte cei 450 de români și-au îndreptat pașii spre vechea cetate a Ierusalimului pentru a participa la slujba Sfintei Liturghii, săvârșită de Înalt Preasfințitul Părinte Teofan și de IPS Metodie, Arhiepiscopul Taborului , în calitate de reprezentant al Patriarhiei de Ierusalim, alături de un sobor de preoți și diaconi. “Atât rotunda Sfântului Mormânt cât și Biserica greacă din proximitate au fost pline de întreaga suflare românească. Ce poate fi mai înălțător și mai nobil pentru sufletul unui creștin decât să primească lumină din lumina Sfântului Mormânt și să constate cu ochii lui că Mormântul Domnului Hristos este gol ca adeverire a Învierii Sale din morți. La finalul slujbei, IPS Mitropolit Teofan a binecuvântat grupurile de pelerini care au mai rămas timp de jumătate de oră în piața din fața bisericii Sfântului Mormânt pentru a intona cântări religioase. Trăim zile de bucurie duhovnicească în Țara Sfântă, urmând lui Dumnezeu și sfinților Săi“, a relatat pentru Radio TRINITAS pr. Andrei Zlăvog, directorul Centrului de Pelerinaj "Sfânta Parascheva" al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.
Cei 450 de pelerini din Moldova cu cele nouă autocare au ajuns ieri în nordul Țării Sfinte, în provincia Galileea. Pelerinajul în Țara Sfântă, "Dor de pustie, dor de cer" a început pe 28 octombrie 2010 și se va încheia joi, 4 noiembrie. (Constantin Ciofu)

Ultimele din categorie