La Piteşti a fost organizat un Festival de muzică bizantină

Miercuri, 2 Noiembrie 2011, începând cu ora 18.00, a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti un extraordinar concert de muzică bizantină la care au participat: Grupul de psalţi al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului condus de diacon Codruţ Scurtu, TRONOS - grupul de psalţi al Patriarhiei Române, condus de diacon Mihail Bucă, HOREVMA - de la Sfânta Mânăstire Turnu, Prahova, condus de Dr. Cristian Boroş şi grupul de maici de la Sfânta Mânăstire Bistriţa, Vâlcea, condus de protopsalt Ionuţ Dima.

Evenimentul a fost organizat de PROTOIERIA PITEŞTI prin Biroul de catehizare a tineretului, Filarmonica Piteşti şi Editura FILOS cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Calinic, Arhiepiscopul Argeşului și Muscelului.

Parteneri: Consiliul Judeţean Argeş, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Tradiţiei Populare Argeş şi Editura TIPARG.

Deşi este la prima ediţie, festivalul de muzică bizantină s-a bucurat de o prezenţă numeroasă din partea publicului care a apreciat prestaţia psalţilor din cele patru corale bisericeşti.

Organizatorii intenţionează ca în anul 2012, evenimentul să se desfăşoare pe parcursul a două zile, urmând a se trimite invitaţii către mai multe corale psaltice atât din ţară, cât şi din străinătate.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului

Citește alte articole despre: biserică, festival, muzică, psaltică

Ultimele din categorie