Priveghere pentru marele praznic al Sfintei Muceniţe Filoteia

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, ieri, sâmbătă, 6 decembrie 2014, începând cu ora 16.00, la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş au fost oficiate o serie de slujbe închinate marelui praznic de mâine, al Sfintei Muceniţe Filoteia, în sobor de preoţi şi diaconi.

Au fost astfel oficiate Vecernia cu Litie, Acatistul Sfintei Filoteia şi Utrenia, timp în care credincioşii s-au putut închina sfintelor moaşte aşezate la intrarea în Paraclisul Arhiepiscopal. Din cauza vremii nefavorabile, racla cu sfintele moaşte nu a mai fost purtată în procesiune şi de depusă în baldachinul din faţa Catedralei Arhiepiscopale. Credincioşilor care au aşteptat să se închine sfintelor moaşte, le-au fost dăruite ceai cald şi cozonac de către Arhiepiscopie, cu ajutorul elevilor seminarişti.

Răspunsurile la strană au fost date de Corul Seminarului Teologic Ortodox Sf. Neagoe Vodă Basarab din Curtea de Argeş.

În cuvântul adresat celor prezenţi la slujbă, s-a prezentat viaţa Sfintei Muceniţe Filoteia, astfel că cei cu evlavie la “Sfântuliţa” s-au bucurat să audă despre faptele sale pline de milostenie faţă de aproapele, dar şi despre mucenicia ei şi purtarea de grijă a lui Dumnezeu ca sfintele sale moaşte să ajungă pe melagurile noastre.

Astăzi, duminică, 7 decembrie, manifestările religioase dedicate marelui praznic al Sfintei Muceniţe Filoteia au continuat, începând cu ora 07.00: Sfinţirea Aghiasmei Mici, Taina Sfântului Maslu, Acatistul Sf. Muceniţe Filoteia. La ora 09.30 a fost oficiată Sfânta Liturghie Arhierească.

În toată această perioadă credincioşii se vor putea închina la racla cu Moaştele Sf. Muceniţe Filoteia.

O, întru tot lăudată şi mult milostivă Muceniţă Filoteie, primind mulţumirea noastră cea săracă şi această puţină rugăciune de acum, de toate relele ne păzeşte, pace lumii mijloceşte, de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi ne mântuieşte şi ne apără pe noi de veşnica osândă, ca dimpreună cu tine, lui Hristos Dumnezeu să-I cântăm: Aliluia! (Condacul al 13-lea, Acatistul Sfintei Muceniţe Filoteia)

Ultimele din categorie