Sfântul Ierarh Spiridon, cinstit în parohia Mavrodolu din Pitești

12 Decembrie 2013 22:00 Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

Credincioșii parohiei Mavrodolu din municipiul Piteşti şi-au sărbătorit astăzi ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei, făcătorul de minuni.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească. Pentru ctitorii bisericii a fost săvârșită o slujbă de pomenire.

Chiriarhul Eparhiei Argeşului şi Muscelului a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură, amintind de viaţa şi activitatea Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei.

Biserica Mavrodolu are hramurile Adormirea Maicii Domnului (15 august), Sfântul Ierarh Spiridon (12 decembrie) şi Sfântul Ierarh Haralambie (10 februarie).

Ea a fost construită iniţial din lemn, în 1752, de Ene Cupetul. În 1815, Ioan Mavrodolu începe construcţia bisericii de zid, lucrare terminată în 1818. În acelaşi an a fost sfinţită de Preasfinţitul Iosif, cel dintâi Episcop al Argeşului.

Credincioşii prezenţi astăzi la sărbătoarea hramului au primit din partea parohiei cărţi cu viaţa şi acatistul Sf. Ierarh Spiridon.

(Sursa: eparhiaargesului.ro)

 

Ultimele din categorie