Campanie pentru copiii defavorizaţi, în Protopopiatul Iaşi 1

19 Noiembrie 2014 18:00 Constantin Ciofu Arhiepiscopia Iaşilor

Copiii proveniţi din familii defavorizate, aflate în baza de date a Protopopiatului Iaşi 1, vor primi sprijin în Postul Crăciunului. La nivelul protoieriei a fost lansată campania „Copiilor săraci cine le oferă daruri?“. Prin intermediul campaniei se va oferi îngrijire şi consiliere socială, precum şi ajutoare constând în bunuri de strictă necesitate.

Perioada Postului Crăciunului este un bun prilej pentru credincioşii cu inimă mare să-şi manifeste dragostea faţă de cei aflaţi în lipsuri. Un proiect amplu de ajutorare a 168 de copii proveniţi din familii defavorizate a fost demarat de Protopopiatul Iaşi 1, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Până la sărbătoarea Naşterii Domnului, toţi cei care doresc să vină în sprijinul celor mici se pot alătura campaniei „Copiilor săraci cine le oferă daruri?“. „Conform evaluării sociale de la sfârşitul anului 2013 asupra familiilor cu venit redus de pe raza Protopopiatului Iaşi 1, a rezultat că 80% dintre acestea sunt asistate. Aceste familii nu-şi pot acoperi anumite nevoi fundamentale precum apă, alimente, îmbrăcăminte s.a. Prin intermediul campaniei iniţiate, dorim să oferim copiilor între 0-14 ani îngrijire şi consiliere socială. Pe raza protopopiatului nostru se află un număr însemnat de parohii din mediul rural, astfel încât îi vom ajuta şi pe cei de acolo. În evidenţa Biroului de asistenţă socială al Protopopiatului Iaşi 1 sunt 168 de copii care au nevoie de ajutor. Ne-am gândit că acest proiect este o provocare, pentru că fiecare copil poate primi un zâmbet din partea noastră. Am numit acest proiect «Copiilor săraci cine le oferă daruri?», întrucât ne gândim mai puţin la cei săraci. Beneficiarii noştri au rezultate foarte bune la învăţătură şi din păcate locuiesc în condiţii improprii. Avem tineri care învaţă la licee de renume din Iaşi şi care nu se bucură de condiţii minime de trai“, a explicat Ionela Amariei, asistent social în cadrul Protopopiatului Iaşi 1.

Îndemn la solidaritate pentru copiii săraci

Cei care doresc să se alăture acestei campanii pot oferi îmbrăcăminte şi alimente. Dacă vor exista sponsori, darurile de care copiii au multă nevoie vor fi date direct beneficiarilor. Campania „Copiilor săraci cine le oferă daruri?“ se desfăşoară în parohiile din Iaşi, în bisericile şi paraclisele spitalelor ieşene, dar şi în cadrul instituţiilor publice din Iaşi. „Pentru a desfăşura acest proiect avem nevoie de susţinere. Ne bucurăm pentru că Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a binecuvântat ca această campanie să se desfăşoare în cadrul instituţiilor din Iaşi. În acelaşi timp, avem susţinerea părintelui Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iaşi 1, precum şi a preoţilor parohi. Îi îndemnăm pe toţi să ne susţină în semn de solidaritate pentru a acoperi nevoile copiilor aflaţi în lipsuri. Prin intermediul acestei campanii putem forma o familie împreună, dăruind copiilor aflaţi în familii defavorizate un ajutor pentru a-i sprijini“, a spus asistentul social Ionela Amariei.

Citește alte articole despre: copii, Iași, daruri, defavorizati

De la același autor

Ultimele din categorie