Concert de colinde la Centrul de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap din Păstrăveni

21 Decembrie 2013 16:21 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

Sâmbătă, 14 decembrie 2013,  în comuna Păstrăveni, judeţul Neamţ, la Centrul de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap, s-a desfăşurat serbarea de Crăciun, cu ocazia vizitei delegaţiei germane a Fundaţiei „Bavaria“, cea care a pus bazele acestui centru şi care  susţine activităţile desfăşurate pentru reabilitarea şi integrarea tinerilor bolnavi internaţi. La sfârşitul serbării, atât oaspeţii, cât şi gazdele au audiat un miniconcert de colinde susţinut de către corul de copii „Sfântul Apostol Andrei“, dirijat de părintele Andrei-George Stan, paroh al parohiei Zvoroneşti, comuna Timişeşti.

La manifestarea de la Păstrăveni a fost prezentă atât o delegaţie guvernamentală din cadrul Ministerului Muncii, alcătuită din doamna director Daniela Estera Juravlea şi domnul Cezar Rareş Anghel, consilierul personal al secretarului general de stat Scutaru Codrin, cât şi o delegaţie a Consiliului Judeţean Neamţ, condusă de domnul Hanganu.

La sfârşitul serbării, atât oaspeţii, cât şi gazdele, au audiat încântaţi un miniconcert de colinde susţinut de către corul de copii „Sfântul Apostol Andrei“, dirijat de părintele Andrei-George Stan, paroh al parohiei Zvoroneşti, comuna Timişeşti.

„Ne aflăm în apropierea dumnezeieştii sărbători a Naşterii Domnului Iisus Hristos şi am încercat să transmitem tinerilor copii bolnavi, cât şi invitaţilor prezenţi bucuria pe care au avut-o magii când l-au aflat pe Pruncul Hristos, precum şi bucuria noastră, a oamenilor,  la gândul că Dumnezeu ne-a arătat marea Sa iubire prin trimiterea Unicului Său Fiu în lume, pentru a noastră mântuire. În aceste zile, poate mai mult ca oricând, trebuie să înţelegem că, pentru a dobândi împărăţia veşnică, trebuie să îndeplinim porunca Mântuitorului de a ne iubi aproapele; asta am încercat şi noi în această zi: să ne arătăm iubirea prin colinde, care, cântate într-un glas frumos, să mai aline din suferinţă. Mulţumesc Bunului Dumnezeu că ne-a învrednicit şi am ajuns la acest moment deosebit şi mulţumesc şi doamnei director Nicoleta Barnat că a mijlocit ca în cadrul serbării să existe şi câteva momente duhovniceşti,  prin interpretarea sfintelor colinde. Urăm tuturor sărbători fericite şi întru mulţi şi binecuvântaţi ani“, a spus pr. Andrei-George Stan, la finalul manifestării.

La rândul ei, doamna director Nicoleta Barnat a afirmat următoarele: „Felicităm pe părintele Andrei-George Stan şi pe cei din cor şi le mulţumim că şi anul acesta nu ne-au uitat şi ne-au bucurat mult prin acest concert. În această perioadă cu toţii trebuie să încercăm să fim mai buni şi mai darnici, iar corul părintelui ne-a arătat că există şi alte modalităţi de a dărui, iar noi am primit cu mult drag darul lor. Sperăm ca şi la anul să fim sănătoşi şi împreună să aducem bucurie în sufletele celor aflaţi în suferinţă“.

Delegaţia germană prezentă la manifestare a rămas plăcut impresionată de serbare şi de concertul de colinde, mulţumind la final Bisericii Ortodoxe Române pentru devotamentul şi implicarea în ajutorarea celor bolnavi.

De la același autor

Ultimele din categorie