„Cum să ne ascultăm copilul?” – un nou atelier în cadrul „Săptămânii pentru familie”

Astăzi, 03 iunie 2015, la Iaşi a avut loc un nou atelier organizat în cadrul „Săptămânii pentru Familie” - 2015.

Astfel, de la ora 15.00, la Librăria Cărturești din Palas Mall, ieșenii au putut lua parte la cel de al doilea dintre cele șapte ateliere pregătite de organizatori, până pe data de 7 iunie. Tema acestui atelier a fost „Cum să ne ascultăm copilul?” și a avut ca invitat pe Irina Rusu, psiholog, psihoterapeut sistemic de familie si cuplu, consilier premarital, educator parental Circle of Security și formator acreditat CNFPA.

De ce adulții nu ascultă copiii? Ce implică să îți asculți copilul? De ce e important pentru copil să fie ascultat? De ce e important pentru adulți să îi asculte pe copii? Acestea a fost câteva dintre întrebările la care s-au oferit răspunsuri.

Atelierul a fost presărat cu momente de împărtășire a experiențelor proprii, cu întrebări și răspunsuri la probleme concrete și cu un joc de rol, prin care a fost subliniată importanța ascultării active în relația cu copilul. Toate acestea au fost posibile datorită unui public format, după cum ne-a declarat doamna Irina Rusu, din: „oameni calzi, oameni primitori, dornici să învețe și dornici să fie împreună cu copilul lor”.

La finalul evenimentului, referindu-se la mesajul pe care a vrut să îl transmită participanților, aceasta a spus: „Oamenii să învețe să asculte cu inima, pentru că în inimă sunt toate răspunsurile. Uităm să ne deschidem inima spre lume și lumea uită să își deschidă inima către noi. Așadar, mesajul primordial a fost: «Deschide-ți inima către copilul tău!». Apoi, să nu uităm că, în ecuația dialogului dintre părinte și copil este și Dumnezeu. Eu, personal, când vorbesc despre relația aceasta, Îl văd pe Dumnezeu prezent”.

 „Săptămâna pentru Familie” cuprinde o serie de evenimente organizate de Asociația Familia Tradițională și Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor. Acestea vor culmina cu „Marșul pentru familie” care va avea loc duminică, 7 mai 2015, începând cu ora 17.00 și se va desfășura pe traseul: Parcul Copou –  Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” – Piața Unirii – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Detalii și programul complet al „Săptămânii pentru familie” sunt disponibile pe http://marsulpentrufamilie.ro/.

De la același autor

Ultimele din categorie