Departamentul Pro Vita Iași, prezent la Adunarea Generală a Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România

23 August 2014 15:09 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor este prezent la Adunarea Generală a Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România, ce se desfășoară la Sibiu, în perioada 21- 23 august 2014.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei,  Departamentul Pro Vita Iași participă  la Adunarea Generală a Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România.

Joi seara, 21 august, a avut loc primirea participanților, urmată de ședința Consiliului Director pe problema finalizării raportului de activitate din timpul mandatului.  

Sesiunile de lucru din dimineața zilei de 22 august au fost precedate de slujba Sfintei Liturghii, oficiată de Preasfințitul Andrei Făgărășanu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, care, la finalul slujbei, a ținut un cuvânt de susținere pentru organizatorii evenimentului și care a transmis arhiereasca binecuvântare pentru începutul sesiunilor de lucru. Activitățile care au urmat s-au concentrat în jurul unor aspecte precum situația actuală a Federației, alegerea noului Consiliu Director și perspectivele imediate și pe termen lung ale Federației. În ultima sesiune, s-au discutat probleme ce țin de tendințele recente în mișcarea pentru viață, urmate de discuții libere și prezentări de activitate ale asociațiilor membre și ale colaboratorilor.  Astăzi, în prima parte a zilei, s-a discutat despre noile publicații pro vita din țară și din străinătate, după care a avut loc ședința de închidere.

Prezența Departamentului Pro Vita la Sibiu a însemnat expunerea activității pe care acesta le desfășoară în cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, precum și transmiterea unui mesaj de apreciere pentru activitatea Federației și de comuniune și colaborare pe eventuale aspecte comune. Departamentului Pro Vita Iași a fost reprezentat de pr. Radu Brînză, coordonator al departamentului și de Cosmin Brînză, referent.

Departamentul Pro Vita face parte din Sectorul de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală din anul 2010, iar activitatea este centrată pe Salvarea, Protejarea și Cultivarea Vieții. Mai multe infromații puteți găsi pe www.provitaiasi.ro sau pe pagina www.facebook.com/ProVitaIasi.

De la același autor

Ultimele din categorie