Familia cu mulţi copii - subiect de discuţie în cadrul Zilelor Pro Vita Iaşi

7 Noiembrie 2014 11:40 Tudorel Rusu Arhiepiscopia Iaşilor

În cadrul Zilelor Pro Vita Iaşi, data de 8 noiembrie va fi dedicată în mod exclusiv familiei cu mulţi copii, prin două mari evenimente: atelierele de lucru şi conferinţa „Familia cu mulţi copii - adevăruri, bucurii şi provocări“.

Mâine, 8 noiembrie, de la ora 14:00, în cadrul Zilelor Pro Vita Iaşi, vor începe atelierele de lucru pe tema „Familia cu mulţi copii - adevăruri, bucurii şi provocări“, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ Iaşi. Scopul acestor sesiuni este elaborarea unei strategii de susţinere, promovare şi protejare a familiilor cu mulţi copii din România.

Participanţii vor avea ocazia să participe la următoarele ateliere de lucru: atitudinea societăţii faţă de familia numeroasă, susţinut de doamna Adriana Cojocariu - asistent social; probleme legate de educaţia copiilor în familia numeroasă, susţinut de doamna Oana Petrovici - educator; şi relaţia mamă-tată-societate-casă în familia cu mulţii copii, susţinut de doamna Carmen Teacu - psihoterapeut.

Participarea la aceste ateliere va fi gratuită, însă se va face pe bază de înscriere. Mai multe detalii pot fi găsite pe www.provitaiasi.ro sau pe profilul de facebook al Departamentului Pro Vita (www.facebook.com/ProVitaIasi).

Tot mâine, de la ora 18:00, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi va avea loc conferinţa „Familia cu mulţi copii - adevăruri, bucurii şi provocări“, susţinută de pr. Constantin Sturzu, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Iaşilor. Acest eveniment îşi propune, pe de o parte, să ofere o serie de concluzii asupra principalelor idei discutate în cadrul atelierelor de lucru, iar pe de altă parte, îşi doreşte să sublinieze importanţa familiei tradiţionale şi a familiei numeroase pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor şi a părinţilor. Familia cu mulţi copii, care îşi fundamentează viaţa pe principii solide şi serioase, are toate datele să poată oferi societăţii oameni bine pregătiţi care să slujească neamului, semenilor şi lui Dumnezeu.

Zilele Pro Vita 2014 este un eveniment organizat de Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iaşilor, ajuns la a IV-a ediţie şi care are ca scop evidenţierea diferitelor probleme care privesc viaţa, naşterea de copii şi familia tradiţională, probleme cu care oamenii şi societatea, în general, se confruntă în viaţa de zi cu zi. Ediţia de anul acesta este dedicată familiei, în contextul în care familiile numeroase sunt deseori stigmatizate sau marginalizate şi încadrate în diferite stereotipuri. Unul din obiectivele principale ale Zilelor Pro Vita este de a arăta că familia cu mulţi copii este un lucru firesc şi că reprezintă soluţia pentru dezvoltarea corectă a societăţii şi pentru educaţia sănătoasă a copiilor.

Citește alte articole despre: familie, conferință, Pro Vita, mulți copii, ateliere de lucru

De la același autor

Ultimele din categorie