Iubește-ți copilul așa cum este!

Astăzi, 1 iunie 2015, la Iaşi a avut loc primul atelier organizat în cadrul Săptămânii pentru Familie 2015.

Asociația Familia Tradițională și Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor au pregătit, sub egida Săptămâna pentru Familie 2015, mai multe evenimente speciale care au debutat de Ziua Copilului.

Astfel, luni, 1 iunie, de la ora 17.00, la Librăria Cărturești din Palas Mall, ieșenii au putut participa la primul din cele șapte ateliere pregătite de organizatori până pe 7 iunie. Acesta a avut tema „Iubește-ți copilul așa cum este!” și a fost susținut de Dumitrina Gazzi, membră a Asociației Familia Tradițională, profesor și formator ANC.

Cei prezenți la eveniment au făcut inițial cunoștință cu Asociația Familia Tradițională, după care au avut ocazia să se cunoască între ei, apelând la diverse activități interactive și profitând de diverse jocuri „pentru copilul din noi”, după cum a afirmat Dumitrina Gazzi. S-a vorbit apoi despre nevoia de a fi recunoscut așa cum suntem, nu cum vor alții să fim; despre consecințele negative ale neîmplinirii acestei nevoi; toate acestea prin intermediul mai multor exerciții practice la care au luat parte, timp de aproape două ore, părinți, tineri căsătoriți sau care urmează să formeze o familie.

„Educația copiilor noștri începe cu lucrarea fiecărui părinte cu sine însuși. Este nevoie să ne asumăm tot mai mult rolul de a-i ajuta pe copii să se descopere pe sine și să descopere un sens al vieții lor. Ca profesor și ca diriginte constat, de nenumărate ori, că mulți părinți știu mai degrabă ce așteaptă de la copiii lor, ce își doresc să ajungă, ce „ar trebui” să facă și mai puțin cine sunt acești copii, ce pot ei să facă și ce nu, care le sunt cu adevărat visurile și nevoile”, a menționat Dumitrina Gazzi.

La final, participanții s-au bucurat de lectura unei „povești” a  psihosociologului și scriitorului francez Jacques Salomé despre o mică gazelă care își dorea să moară, care s-a terminat cu un frumos îndemn: „Nu există nimic mai prețios decât viața și că aceasta merită să fie trăită cum se cuvine, chiar și de către o mică gazelă căreia îi este atât de greu sa trăiască”.

Următorul eveniment din cadrul Săptămânii pentru Familie 2015 va avea loc miercuri, 3 iunie, la Librăria Cărturești – Palas Mall, de la ora 15.00. Atunci, psihologul Irina Rusu va susține atelierul cu tema „Cum ne ascultăm copilul?”. Detalii și programul complet al săptămânii 1-7 iunie sunt disponibile pe http://marsulpentrufamilie.ro/.

De la același autor

Ultimele din categorie