Sfințirea casei sociale a parohiei Nicoriță

3 Iunie 2010 00:44 Arhiepiscopia Iaşilor

Biserica “Sf. Ioan cel Nou de la Suceava“ – Nicoriță din Iași și-a serbat ieri, 2 iunie, hramul. Marți seara, după slujba Vecerniei unită cu Litia, a fost sfințită casa socială a parohiei de către pr. Vilie Doroșincă, protopop al Protopopiatului Iași 2

Biserica “Sf. Ioan cel Nou de la Suceava“ – Nicoriță din Iași și-a serbat ieri hramul. Marți seara, după slujba Vecerniei unită cu Litia, a fost sfințită casa socială a parohiei de către pr. Vilie Doroșincă, protopop al Protopopiatului Iași 2. La final, părintele protopop Vilie Doroșincă a adresat un cuvânt în care a apreciat realizările parohiei Nicoriță. “Casa socială a fost începută în luna septembrie a anului trecut. S-au investit peste 15 mii lei. Am considerat că e necesară pentru că biserica noastră se află în stadiul de reparații și consolidare. În perioada următoare echipa de constructori va intra în interior și atunci vom fi nevoiți să oficiem chiar și sfintele slujbe în casa socială. Nouă clădire va fi utilă și pentru activitățile social-culturale. Fondurile au provenit din donațiile credincioșilor“, a declarat pr. paroh Ioan Leonte.
Ieri dimineață a fost oficiată Utrenia, Sfânta Liturghie și pomenirea ctitorilor. La final a fost organizată o agapă frățească. Biserica Nicoriță se află într-un amplu proces de restaurare și reconsolidare. A fost definitivat turnul de pe naos, care a fost acoperit cu tablă de cupru. În prezent se acoperă nava sfântului lăcaș dar se lucrează și la turnul clopotniță, urmând ca ulterior să fie demarate lucrările în interior. (C.C.)

Ultimele din categorie